Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta - Šlesers atbalstīs valdību

LPP/LC līderis Ainārs Šlesers pēc tikšanās ar koalīciju pirmdien žurnālistiem paziņoja, ka LPP/LC atbalsts Valda Dombrovka (JL) valdībai no šodienas ir nodrošināts, taču par veidu, kādā LPP/LC sadarbosies ar valdību, partija paziņos 12.aprīlī.

Koalīcijas padomes sēdē jau ir panākta vienošanās, ka LPP/LC deleģēs savu pārstāvi Saeimas priekšsēdētāja biedra amatam.  

A.Šlesers pieļauj, ka partija varētu ieiet valdībā ar diviem ministriem - ieņemt ārlietu un tieslietu ministru krēslus. Viņš par sasniegumu uzskatītu, ja izdosies likvidēt divus amatus valdībā - pašvaldību lietu ministra amatu un apvienot Labklājības un Veselības ministrijas.

Premjers  LPP/LC piedāvāja tieslietu, veselības un ārlietu ministra amatus. 

Tikšanās laikā ir konstatēti jautājumi par kuriem partijas nav spējušas vienoties, piemēram, Imigrācijas likumu, kas paredz uzturēšanās atļaujas ārvalstniekiem, kas investē Latvijā, taču A.Šlesers uzsvēra, ka tas nekļūs par šķērsli sadarbībai.

LPP/LC ar koalīciju vienojās, ka ministriju skaits ir jāsamazina, bet izmaiņas stātos spēkā tikai pēc Saeimas vēlēšanām. Tāpat LPP/LC un koalīcija vienojās, ka septembrī vajadzētu sabiedrībai parādīt, kāds būs 2011.gada budžets, taču A.Šlesers nepiekrita Tautas partijas vēlmei nākamā gada budžetu pieņemt jau līdz vēlēšanām.

TP līdera Andra Šķēles runasvīrs Romāns Meļņiks precizē, ka Tautas partijas frakcijas deputāti pagājušajā nedēļā Saeimā iesniedza grozījumus likumā par budžetu un finanšu vadību, rosinot noteikt -  kad notiek Saeimas vēlēšanas, valsts budžeta likumprojekts Saeimā iesniedzams līdz tā paša gada 1. septembrim. Tas nozīmē, ka pašreizējās valdības līdz 1. septembrim sagatavoto nākamā gada budžetu pieņems 10. Saeima. Nav prasības to pieņemt parlamentā esošās Saeimas laikā. 

Jau ziņots, ka LPP/LC līderis pirmdien ieradās uz tikšanos ar koalīciju, līdzi ņemot uzdevumus valdībai nākamo sešu mēnešu laikā valsts ekonomiskās krīzes pārvarēšanai.

Piemēram, priekšlikumu vidū ir aicinājums uzsākt sarunas par galvaspilsētas likuma izstrādāšanu un ieviešanu. LPP/LC arī aicina izvērtēt iespējas neapgūtos Eiropas Savienības finanšu līdzekļus (periods no 2007. – 2013.gads) pārdalīt Ziemeļu transporta koridora pirmā posma būvniecības finansēšanai un nozīmīgākajiem Rīgas brīvostas projektiem.  A.Šlesers arī aicina uzsākt sagatavošanās darbus pie lidostas Rīga jaunā pasažieru termināla būvniecības un dzelzceļa pievada būvniecības - no lidostas uz Rīgu un Jūrmalu. Tāpat valdība aicināta iekļaut lidostu Rīga un tai piegulošās teritorijas Rīgas brīvostas sastāvā, balstoties uz Ņujorkas un vairāku citu pasaules pilsētu pieredzi. LPP/LC arī vēlas, lai pie Torņakalna stacijas būtu izveidots moderns izglītības, pētniecības un inovatīvo tehnoloģiju centrs. Priekšlikumu vidū ir arī uzsākt darbu pie jauna tipa dzlezceļa stacijas pārbūves projekta.

Vairāki priekšlikumi ir saistīti ar uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, piemēram, organizēt koalīcijā diskusiju par nodokļu politikas pilnveidošanu. Ir rosinājums diskutēt par fiziskās personas gada maksimālā apliekamā ienākuma noteikšanu (30 000 latu apmērā gadā), virs kura netiek piemērots iedzīvotāju ienākuma nodoklis.  Ieteikts dot iespēju pašvaldībām ar būtisku nodokļu atlaižu palīdzību veicināt uzņēmējdarbību savā teritorijā.

Prasības ir uz četrām lappusēm.

Premjers  Valdis Dombrovskis (JL) savukārt A.Šleseram piedāvāja savu redzējumu par valdības īstermiņa un vidēja termiņa darbības ietvaru, kurš izklāstīts arī uz vairākām lap. Tajā norādīts, ka īstermiņa plāns ir caur valsts konkrētspējas stiprināšanu kāpināt eksportu un ar to radīt jaunas darbavietas.

(papildināta ar LPP/LC programmu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LPP/LC PROGRAMMA

Ko LPP/LC rosina Dombrovska valdībai, lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas