Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

papildināta - TV5 no 1.decembra nebūs redzama analogajā apraidē

Televīzijas kanāls TV5 no 1.decembra vairs nebūs uztverams analogajā apraidē, šādu paziņojumu slīdošajā rindā var lasīt televīzijas skatītāji. Paziņojumā skatītājiem teikts, ka šo televīzijas kanālu turpmāk būs iespējams skatīties kabeļtelevīzijā, Lattelecom ciparu televīzijā,no satelīta SIRIUS, kā arī internetā.

TV5 ģenerāldirektors Mihails Šeitelmans paziņojumā presei pauž, ka pašreiz TV5 kanāls tiek uztverts 80% Latvijas mājsaimniecību un tikai 7% skatītāju ir spiesti to skatīties analogajā apraidē, turklāt TV5 jāmaksā šiem 7% skatītāju 35% no visiem izdevumiem par translāciju, jo retranslators Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC), kas ir valsts monopolists, noteicis attiecīgu monopolcenu par translācijas pakalpojumiem, nevis tirgus kritērijiem. Pārejot uz digitālo formātu, TV5 translācijas pašizmaksas samazināsies vismaz piecas reizes.

"Analogās apraides signāls ir nekvalitatīvs, bet valstij un privātajām telekompānijām tas nes daudzmiljonu zaudējumus tikai tādēļ, ka tiek izmantotas novecojušas, bet dārgas datu pārraides tehnoloģijas," par TV ģenerāldirektora teikto vēsta BNS.

"Valsts ir nolēmusi dotācijas veidā piešķirt 2,8 miljonus latu sabiedriskās televīzijas (LTV1 un LTV7) translācijas izmaksām. TV5 un LNT ir vērsies pie valsts pārstāvjiem piešķirt dotācijas arī privātajiem kanāliem, jo esam spiesti konkurēt ar sabiedriskajām televīzijām, tātad valstij būtu jānodrošina vienlīdzīgas konkurences noteikumi. Par nožēlu, mūsu priekšlikumi netika sadzirdēti," klāstīts paziņojumā presei.

TV5 ģenerāldirektors izteicis nožēlu, ka Latvijas valsts, kas jau vairākus gadus sludinājusi nepieciešamību pāriet uz digitālo apraides formātu, līdz šim brīdim nav spējusi līdz galam realizēt savus plānus, kā to ir paveikusi Igaunija.


(papildināta ar TV5 komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas