Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināta - Zatlers aicina ārstus piedalīties veselības sistēmas reformās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dārznieks
D
Un kas ar skolotāju,šoferu,dzelzceļņieku,krāvēju,jūrnieku,grām atvežu,agronomu un lauksaimnieku,inženieru un zinātnieku reformām ? Kāpēc prezidents neaicina piedalīties? Vai tad tikai tās sauc par profesijām, kurās var lietot aploksnes kā ietekmes instrumentu ?
paruna
p
jau ljoti sena tautas paruna saka,ja kaajas tureesi siltas,bet pieri veesumaa,tad aarsti dziivos truukumaa.Pirms izshkjeerdeet naudu,vajag labi padomaat,dziivo gudri un aarsts buus vajadziigs gadiijumos,kurus mees nevaram paredzeet. Tieshaam uz valsts reekina jaaarstee tikai slimiibas,kuras atnaak neluugtas kaa arii beernus un citaadi vaajaakus cilveekus.Cilveeks,kaa piemeeram es ,sezhu dienaam pie datora,piipeeju daudz,eedu treknus un saldus eedienus , maz kustos un es jau zinu,ka driiz saslimshu. Par savaam kljuudaam es gribu maksaat pats,kaadeelj man jaanem kopeejaa nauda.
cony to vilks
c
Isteniibaa par aarsteeshanas iestaazhu izvietoshanu,cenaam un slimiibu profilakses politiku buutu jaaspriezh ministrijai,kas atbildiiga par cilveeku labklaajiibu.Aarsti aizstaavees tikai savas intereses,kaa uz cilveeku saslimshanas reekina ar aarsteeshanas biznesu vareetu celt aarstu cunftes labklaajiibu,redzi pat prezidents grib atbalstiit aarstus un saka:PIEDALIETIES REFORMAA ,bet vinji nekaadu reformu negrib,jo gana labi ir jau tagad.
TangoArgentiino
T
ja manu domu uztver, kā aicinājumu mainīt kārtējo valdību, pēc kuras nāks cita, labāka, tad ironija vietā Bet, doma ir cita, steidzamības kārtā valstī radīt priekšnoteikumus attīstībai. Mēs visi zinam, kur ir nelaime - samilzušajā piesūkušos radu saimē. Kā no viņiem tikt vaļā. Vienīgai veids, kā es to redzu, nepretendējot uz vienīgo patiesību, - valsts iekārtas maiņa uz prezidentālu republiku, kurā, iespējams arī varētu realizēt skaļi daudzināto mazo un kompakto valsts pārvaldes modeli. Diemžēl, manā skatījumā, šis mazais, kompaktais, liberālais un prezidentālais ceļš, ir vienīgais iespējamais, ko mums atstājuši treknie gadi. Tas ir, ja negribam gadus 25 veģetēt, "kamēr izaug jaunā paaudze"!
vairāk nav
v
" ....TangoArgentiino 10:08 Zatleram sen ir laiks ķerties ..............." sen BIJA LAIKS, bet JAU PAGĀJIS - bet gan jau dabūs no bārdas komandu un atlaidīs - jau kādus 3 mēnešus rokādes nav bijušas
A.Eichmann
A
Galvenais iemesls, kāpēc 18 gadu laikā veselības aprūpes sistēmā ir tāds bardaks, ir pašu ārstu nevēlēšanās kaut ko mainīt! Ārsti pieņem "pateicības" un nemaksā nodokļus, valsts izliekas to neredzam un maksā ārstiem kapeikas. Galvenie cietēji visā šajā bardakā - pacienti un jaunākais med.personāls! P.S. Un nezinu es NEVIENU profesionālu mediķi, kurš nevarētu savilkt galus. Visiem ir labi auto un dzīvesvietas, paēduši un apmierināti ar dzīvi! Par to arī prieks!
Ieva
I
Tu apskaties WHO mājaslapā, cik naudas veselības aprūpei tiek atvēlēts no valsts budžeta un cik- no apdrošināšanas.
Ieva
I
Mūsu valstiņas problēma ir tā, ka neviens neskatās pat pašu budžeta ietvaros: nu nav lētāk slimnieku marinēt, kamēr viņš ir pie miršanas! Un, protams, arī tas apstāklis, ka neatliekamā kārtā šā tā apārstēts slimnieks naudu tērē gan par ārstēšanu, kas izmaksā dārgāk, nekā ambulatorā vai pat parastā slimnīcas, gan par pabalstiem, arī radi tā vietā lai strādātu produktīvi, cīnas par izdzīvošanu.....
Ieva
I
Pirmkārt nav vispār zināma prakse, drīzāk naudas izsviešanas prakse, jo, piemēram, ASV, lai arī viņi pateicoties apdrošināšanai tērē daudz, rezultāti nav nekādi dižie. Turklāt mūsu apdrošinātāji jau uzskatāmi demonstrē, ka tādu polisi, par kuru viņi kaut ko sakarīgu segtu nenopirks pat vairums veselo, par hroniski slimajiem, kas tieši sliktās veselības aprūpes dēļ bieži sēž bez darba, nerunājot.
Grieta
G
hahahah - Zaltera aicinājuma teksts nedaudz tiešākā valodā - sakiet lūdzu, vai jūs nevēlētos paši sev amputēt kreiso kāju un labo roku? nu var jau mēģināt iesaistīt līdzpilsoņus, sjoreiz ārstus tamā, lai viņi paši nodarbojas ar reformēšanu... proti, ja kas saiet grīstē - tā teikt, nebūs uz kā bļaut! bet - ir ārstu apvienības, kurām ir jāstrādā kopā ar reformētājiem... un vēl labāk - noalgot neatkarīgus auditorus, kas pasaka - ko būtu jādara un kas jāmaina, lai tā sistēma strādātu, tad politiķi ar arstiem pārspriež soļus, kas ejami un nevis to - darīt vai nē, un kā - jo tas tak jau pateikts. un tad kad, visi dara kopā un to lietu sataisa kā vajag - jo visi saprot - kāpēc tas tiek darīts.
TangoArgentiino
T
Zatleram sen ir laiks ķerties pie nopietnākiem pasākumiem valsts sakārtošanai un izvešanai no krīzes - patriekt zaglīgo parlamentu, samazināt ministriju skaitu, iecelt rīcībasspējīgu valdību, kurai viņš pats noteiktu prioritātes, vienvārdsakot - IEVEST KĀRTĪBU!!! Ja mēs vismaz ar 10 gadu perspektīvu dzīvot normālā valstī , bez šiem pasākumiem neiztikt!
dille
d
Zem vārda reformas šobrīd slēpjas slimnīcu un skolu slēgšana, respektīvi, veselības un izglītības pakalpojumu pieejamības pasliktināšana vienkāršama pilsonim, vai tad ārsti tur var kaut ko ieteikt?
Jānis
J
Aploksnīšu tarifus ,pie šis situācijas, tiešām varētu izstradāt ārstu biedrība,lai zinātu cik katras specialitātes ārstam ,protams,atkarībā no kvalifikācijas un zin.grāda jādod.Cariskā un ari Padomju Krievijā kaut kas lidzigs bija ierēdņiem.Prezidents tos varetu apstiprināt ,kā pieredzējis ķirurgs.
Senais
S
Vai tad varētu notikt tā, ka uz ārstiem tās reformas neattiecas? Bet ja ārstu likteni tās ietekmē, tad tā jau arī ir tā reālā piedalīšanās, tāpat kā reformas noteikti skars arī pacientus, tātad arī viņi visā tai pasāklumā piedalīsies. Tā ir vienmēr , kad notiek kaut kādas radikālas pārmaiņas, ko svešvārdā tā glaunāk mēdz saukt par reformām. Vienmēr katrs, kas kaut kādā veidā ar tām ir saistīts , piedalās, bet katram tiek sava loma. Politķiem sava , ārstiem sava un sirdzājiem , arī veselajiem , rofilakses veidā tāpat. Kas tur ko aicināt, sevišķi , ja būtībā turpinās ierastā prakse, ka teikšana ir tikai pie varas esošiem politiķiem. Pat opozīcijai , kaut tā piedāvātu ko ģeniālu , nē.
chingacguks
c
Pats galvenais - ākstu kongress beidzot varētu izstrādāt vienotus tarifus aploksnēm, lai katram pacientam būtu skaidrs, cik kurā ķetnā jāgrūž.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas