Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 6. jūnijs
Ingrīda, Ardis

papildināta - Zatlers: jāvienojas, ka vārds «okupants» vairs netiks lietots

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
un
u
NORUNĀSIM, KA VĀRDU "APLOKSNE" VAIRS NELIETOSIM, jo nav neviena, kas ņemtu naudu aploksnē.
omg
o
okupācija nav beigusies, tikai idiots to var nesaprast.
papucis
p
VOT TAD ""KAD TAUTA IEVĒLĒS"'UZ OTRO TERMIŅU,NU TAD GAN...""laidīsim bez kļūdām!""
un
u
No kurienes tu zini to čekas vārdu "atzīmēties"?
humors un satīra
h
Par okupāciju un aneksiju. Ir notikusi GAN okupācija, GAN aneksija. Tas pirmkārt. Bet tagad par nozīmēm. Militāra okupācija pati par sevi var arī nebūt noziedzīga (ja nav aneksijas instruments) bet aneksija ir noziegums vienmēr. Tikai padomju meļi un nezinīši nav dzirdējuši terminu "aneksija" un tāpēc ģenerē tādas dumjības kā "nekādas okupācijas nebija, tikai aneksija".
humors un satīra
h
Nevis gribēja uzskatīt sevi par okupētiem, bet tādi ir fakti. Vari aizvainoti murmināt zem deguna, vari trakot un bļaut, vari bārstīt apšaubāmas kvalitātes asprātības - fakts ir fakts un tāds paliek.
humors un satīra
h
Krievijas ietekmi var nostiprināt vai vājināt tikai pati Krievija. Agresīva, šovinistiska politika strādā pret Krievijas interesēm (tas pats attiecas uz jebkuru valsti, bet visas civilizētās valstis jau sen ir atteikušās no lielvalstnieciskā šovinisma). Bet tagad par vispasaules ebreju sazvērestībām un pārējiem antisemītu murgiem. Kāpēc Britu salās nav antisemītisma, jautāja Čērčils. Tāpēc, ka briti nejūtas dumjāki par ebrejiem. Padomju cilvēks jūtas dumjāks par visiem un tāpēc viņam vajadzīgi ienaidnieki, ar kuriem viņš attaisno savu nespēju dzīvot cilvēcīgi.
aiva
a
okupanti bijuši un paliks,pārstāvim no dzīvnieku dārza nesaprast
not
n
Kaspars Gasūns » not 11.12.2009 12:26 Kaspars Gasūns » not 11.12.2009 12:49 Man likās, ka šī diskusija sen galā. Jo visiem latviskuma patriotiem, kas še atrada par vajadzīgu atzīmēties, labpatika uzskatīt sevi par nepārprotami OKUPĒTIEM, pie kam visnetiklākā no veidiem, kāds vien varētu būt. Par šādi izkropļotās uztveres cēloņiem es jau rakstīju 08.12.2009 02:29 – tās pamatā ir pragamatisms, nevis emocijas. “gribu [būt okupēts] tapēc, ka par to MAN PIENĀKĀS tas un tas...” Apmērām tā uzvedās ubagojošie, lielākāi iežēlināšanai (un dāsnākam monētu birumam) pēc iespējas atkailinot izrādīšanai savas saskrāpētās čūlas. Un vairums latviešu atteiksies no vēlmes būt okupētiem nevis tad, kad kāds (jūs, not vai Zatlers) spēs tos pārliecināt, ka okupācijas nemitīgā piesaukšana ir kontrproduktīva kā valstij, tā sabiedribai, ka juridiski okupācijas nav bijis, bet bija kas cits, vai ka tā jau ir sena pagātne, bet tad, un tikai tad, kad kāds spēs tiem skaidri un gaiši ieklārēt, ka NEKĀDU KOMPENSĀCIJU vai ATTAISNOJUMU NEBŪS! Jo tad izzudīs pragmatisma pamats – cerība nopelnīt. Vai esat redzējis ubagu stāvam tur, kur neviens nemaksā? Man, Kaspar Gasūn, daļeji saprotama jūsu rotaļāšanās “mīkstinot” definīcijas, no okupācijas uz aneksiju, no okupanta uz kolonistu. Bet, manuprāt, tas tāpat ir strupceļš. Jo viss ir pavisām savādāk, un DAUDZ TRAKĀK. Ja divos vārdos, tad pasaules ebreji, anglosakšu un vācu politiķi, izmantojot juku laikus Krievijas Impērijā, 1917-22, ļoti sasteigti, kur finansējot, kur piegādājot ieročus, a kur pa tiešo izmantojot savus karaspēkus, saveidoja pa Impērijas perimetru un tās vidienē, cik varēja aizsniegt, veselu virkni tā saucamo limitrofo veidojumu, jeb kā priekš daža labskanīgāk, tā saucamo neatkarīgo valstiņu, kuru vienīgais izveidošanas mērkis bija (un ir arī tagad!) – vājināt Krievijas Impērijas, kā konkurentes, spējas un ietekmi pasaules arēnā. Viens no šiem MĀKSLĪGIEM veidojumiem arī bija jaunvalsts Latvija.
STARKIS_88
S
От имени и по поручению Актива STARKIS_88--------->ASSOCIATION "AS-TRON"---->BARON FON TOLZ----->BARON EDVIN VON BOCK---V.V.-F & V.V.P. TERITORIJAS DISKUSIJAS KLUBS *** ОТНОСИТЕЛЬНО ПОЗИЦИИ ПРЕЗИДЕНТА ЛАТВИИ ВАЛДИСА ЗАТЛЕРСА ПО ТЕМЕ ДИСКУССИИ "ПОНЯТИЕ "ОККУПАЦИЯ ЛАТВИИ" ; -АКТИВИСТЫ ОРГАНИЗАЦИЙ АНАТОЛИЯ НИКОЛАЕВИЧА ПАШКОВА ВЫРАЖАЮТ ОБЩЕЕ МНЕНИЕ; -СОЛИДАРНЫ ,-ПОДДЕРЖИВАЕМ ,-ПОМОЖЕМ ГОСУДАРСТВУ И ПРЕЗИДЕНТУ СПАСТИ СТРАНУ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИХ ПРОВОКАТОРОВ И РАЗЖИГАТЕЛЕЙ МЕЖНАЦИОНАЛЬНОЙ РОЗНИ....В ЧАСТНОСТИ ;ЗАСУДИТЬ И ТАКИХ ПРОВОКАТОРОВ ИЗ РФ -КАК ЖИРИНОВСКИЙ И ЕГО ЗАСТУПНИКОВ ИЗ ЛДПР(В.В.Ж.-ПОЛИТИК,КОТОРОМУ ДАВНО ПОДАТЬ В ОТСТАВКУ И УЙТИ НА ПЕНСИЮ БЕЗ ПЕНСИОННОГО ПОСОБИЯ, ИБО НЕ ЗАСЛУЖИЛ ,В ТОМ ЧИСЛЕ И УВАЖЕНИЕ ОТ РУССКИХ -РОССИЙСКИХ СООТЕЧЕСТВЕННИКОВ ЗА РУБЕЖОМ ,АКТИВИСТОВ ОРГАНИЗАЦИЙ АНАТОЛИЯ ПАШКОВА) ПОЛИТИЧЕСКОГО ПРОВОРКАТОРА ИЗ РФ ЖИРИНОВСКОГО (ЛДПР)-ПОД ЛАТВИЙСКИЙ -ЕС и РФ СУД !ЗА РАЗЖИГАНИЕ МЕЖНАЦИОНАЛЬНОЙ РОЗНИ МЕЖДУ ЛАТЫШАМИ И РУССКИМИ,ЛАТВИЙЦАМИ И РОССИЯНАМИ ,РОССИЙСКИМИ СООТЕЧЕСТВЕННИКАМИ ЗА РУБЕЖОМ...ЗА ПУБЛИЧСНЫЕ ОСКОРБЛЕНИЯ ЭКС-ПРЕЗИДЕНТА ЛАТВИИ ВАЙРЫ ВИКЕ -ФРЕБЕРГИ,КОТОРАЯ КАК ИЗВЕСТНО НАХОДИТСЯ ПОД ГОСУДАРСТВЕННОЙ ОХРАНОЙ ЛАТВИЙСКОЙ РЕСПУБЛИКИ В СОСТАВЕ ЕС И НАТО , ВСЕЯ ЛАТЫШСКОЙ МИРОВОЙ И РЕАЛЬНЫХ ПАТРИОТОВ ЛАТВИЙСКОЙ НАЦИИ В ЕДИНОЙ ЛАТВИИ. (продолжение следует)
virsaitis
v
Prezident! Vai tie kas ar z'vērīgiem ģīmjiem un krievijas karogu logā nesās pa tavu zemi ir vinniji pūciņas?
Kaspars Gasūns
K
Atgriežoties pie "okupācijas" un "aneksijas", būtu interesanti paskatīties, kā tika (un tiek) vērtēta Trešā Reiha rīcība attiecībā pret Austriju un Čehiju. Gan no juridiskā viedokļa, gan kā šo valstu suverēnā statusa atjaunošanas prakse pēc kara.
Kaspars Gasūns
K
Par to "okupāciju" un "aneksiju" - te gan tā robeža, manuprāt, pietuvojas saplūšanai. Jā, pirmā Padomju okupācija notika bez bruņota konflikta. Tomēr aneksija tā bija viennozīmīgi. Un vai mēs varam uzskatīt anektētu teritoriju par leģitīmu vienību, kuru pēc tam "atbrīvot"? Šī "valsts" galu galā nemaz nebija tik plaši starptautiski atzīta, tādēļ es tomēr atļaušos apšaubīt pēckara Padomju Latvijas pēctecību pirmskara anektētajai Padomju Latvijai. Citiem vārdiem, Padomju Savienība pārokupēja no vāciem teritoriju, kuru iepriekš bija anektējusi. (Nenoliedzami pa vidu bija karadarbība, turklāt arī spēcīga partizānu kustība.) Tas tā, rotaļas ar leģitimātes jēdzienu un terminoloģiju. Un vēl. Kad Jūs atkārtojaties par ebreju (starp citu, ne "ebrēju") mantu savākšanu un lietojat tādas nekonkrētas kategorijas kā "bieži" (runājot par kaimiņu "stučīšanu"), tas, manuprāt, izpludina domu un liek jūsu teiktajam izskatīties tendenciozi - gluži kā šeit aktīvi komentējošiem "patriotiem". Pasarg Dievs!, nepadomājiet, ka es noliedzu šos vēsturiskos faktus, bet arī tie nav panaceja šo sarežģīto procesu izskaidrošanā. P.S. Krievija gan neraujās atzīt arī aneksiju. Bet varbūt viņiem vienkārši neviens to nav prasījis.
Kaspars Gasūns
K
Es piekrītu Jūsu rakstītā kopīgai noskaņai, ka latvieši pārmēru aizraujas ar cietēju tēlošanu un aizmirst paši savus nopelnus savu nelaimju izraisīšanā. Tomēr daļa "Bet tā bija viņu izvēle. Nešaut ebrējus un baltkrievus.", ja tā ir adresēta leģionāriem, ir nepamatota, jo tikai aptuveni 15% bija brīvprātīgie. Pret pārējiem tā bija gandrīz nepiesegta mobiliāzija. Arī starp šiem 15% noteikti vairums pieteicās ne jau ar domu šaut ebrejus vai baltkrievus, bet gan patiešām cīnīties pret boļševisma režīmu Padomju Savienībā. Kurš viennozīmīgi bija apsteidzis Vāciju Latvijas valstiskuma ienaidnieka statusā.
Kaspars Gasūns
K
Njā, komentāri liek man pesimistiski skatīties uz nācijas nākotni. Nožēlojami, ka dvēseles maziskumu piesedz ar dzimtenes mīlestību. Bet varbūt vienkārši izglītības trūkums... Var jau būt, ka tā ir tikai tāda terminoloģiska sīkumainība, bet tas pareizais termins patiešām ir "kolonists". Tieši tā es to uztveru un saucu. Savukārt tajā "okupants" tiek ielikta žults, kura patiešām uz pašreizējo krievvalodīgo lielo vairumu neattiecas. Un tas ir briesmīgi neproduktīvi un dezintegrējoši mūsu valstij. P.S. "Jocīgs pārpratums" ir pats Dobelis. :) P.P.S. "Okupants", protams, var droši lietot attiecībā uz cilvēkiem, kuri patiešām tieši piedalījās okupācijas procesā - militārpersonas, noteikti līmeņa administratori utt. Un arī tad vienā brīdī ir jānovelk līnija, kur sākas "kolaboracionisms".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Deklarāciju par Latvijas okupāciju lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas