Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

papildināts (16:11) Repše paziņo par vēlmi izstāties no Vienotības; dibinās jaunu partiju

Politiķis un uzņēmējs Einars Repše pirmdien, 18.martā iesniedzis partijas Vienotība vadītājai Solvitai Āboltiņai paziņojumu par vēlmi izstāties no Vienotības, portālam Diena.lv atzina E.Repše."Rakstu Jums, sakarā ar jautājumiem, kas pēdējā laikā aktualizējušies publiskajā telpā, īpaši saistībā ar biedrību Latvijas attīstībai, tās iecerēto darbību un maniem nākotnes plāniem Latvijas politikā.

Nav noslēpums, ka manis vadītā biedrība intensīvi strādā pie Latvijas attīstības platformas, kuru piemērotā brīdī esam plānojuši piedāvāt arī plašākai sabiedrībai izvērtēšanai un iedzīvināšanai. Tā kā dzīvojam demokrātiskā sabiedrībā, lai noteiktu programmu un priekšlikumus varētu sekmīgi ieviest dzīvē, tie agrāk vai vēlāk jānodod vispārējai apspriešanai un balsošanai, lai iegūtu mandātu šo ideju īstenošanai. No tā automātiski izriet, ka biedrības_ Latvijas attīstība _paspārnē izstrādātos un izdiskutētos priekšlikumus būs nepieciešams piedāvāt Saeimas vēlēšanās, iesniedzot arī to cilvēku sarakstu, kas šīs idejas atbalsta, ir piedalījušies to izstrādē un ir gatavi tās praktiski īstenot valsts pārvaldes struktūrās," rakstīts E.Repšes vēstulē S.Āboltiņai.Ņemot vērā, ka iesniegt dokumentus un sarakstus uz Saeimas vēlēšanām var tikai oficiāli reģistrētas politiskas partijas, neizbēgami nāksies paralēli biedrībai _Latvijas attīstībai izveidot arī labēju, uz Latvijas straujāku attīstību orientētu politisko partiju, atzina E.Repše."Šajā sakarā, diemžēl, radīsies konflikts ar spēkā esošu likumu, kas neļauj vienai personai darboties vairākās politiskās partijās vienlaicīgi. Tikai un vienīgi šis iemesls ir par pamatu tam, ka lūdzu pieņemt manu izstāšanos no politiskās partijas Vienotība._ Arvien atbalstu tos Vienotības programmas un politikas aspektus, kas vērsti uz Latvijas straujāku attīstību un ceru, ka mūsu organizācijas sekmīgi sadarbosies nākotnē, atbilstoši to izvirzītajām idejām un politiskajām programmām," raksta E.Repše.

Vienotības līdere Solvita Āboltiņa LETAI  norādīja, ka Repšes rīcība ir ļoti korekta un viņš esot sapratis, ka uz diviem krēsliem sēdēt nevar. Āboltiņa ar Repši netikās, bet telefoniski izrunāja šo situāciju un kopīgi vienojās par risinājumu.

Āboltiņa arī norāda, ka Repše vienmēr paliks partijas Jaunais laiks (JL) dibinātājs, un JL ir viena no partijām, kas veido Vienotību, tomēr tā esot katra cilvēka izvēle, vai viņš vēlas darboties tajā politiskajā spēkā, kurā līdzveidošanā viņš piedalījies, vai dibināt kādu citu partiju.

Vienotības līdere arī pauda viedokli, ka Latvijas politikas problēma ir sašķeltība un jaunu sīkpartiju veidošanās, bet katram politiskajām spēkam, kurš jau ir politikā, jādomā par to, kā izpildīt savus uzdevumus, nevis apkarot savus konkurentus. Idejas, ar kurām tagad nāk klājā Repše, nav pretrunā ar to, pie kā strādā Vienotība, sacīja Āboltiņa, paužot cerību, ka abas organizācijas spēs rast veidu, kā sadarboties arī turpmāk.

Biedrība Latvijas attīstībai tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs un citi. Jau ziņots, ka biedrība varētu pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gada 4.oktobrī plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

(pievienota 5.-8.rindkopa)

Top komentāri

Repše - naivs ideālists
R
Repšem piemīt viens būtisks defekts - viņš nespēj izraudzīties godīgus draugus. Tas viņu pazudina un pazudinās arī turpmāk. Šie "draugi" viņa vārdu izmanto savu merkantilo vēlmju labā. Spilgts piemērs - jaunpups.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas