Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts (16:41) - FOTO: Repši ievēl par partijas Latvijas attīstībai valdes priekšsēdētāju

Svētdien par jaundibinātās partijas Latvijas attīstībai valdes priekšsēdētāju ievēlēja ekspremjeru Einaru Repši.

Repše bija vienīgais kandidāts uz šo amatu un par viņa ievēlēšanu nobalsoja 207 partijas biedri. Kopā balsošanas urnā tika atrasti 211 biļeteni, no kuriem trīs biļetenos nebija veiktas atzīmes, bet viens bija nederīgs.

Partijas valdē ievēlēja Edgaru Jaunupu, Vladimiru Reskāju, Danu Titavu, Baibu Fromani, Emīlu Jakrinu, Uldi Osi, Lieni Cakari un Edgaru Čeporjus. Citu kandidātu uz astoņām valdes locekļu vietām nebija.

Partijas revīzijas komisijā ievēlēja Lailu Rūsi, Artūru Bergholcu un Mārtiņu Vadzi.

Svētdien dibināšanas pilnsapulcē tika pieņemts lēmums par partijas Latvijas attīstībai nodibināšanu un apstiprināti arī partijas statūti.

Partijas pārstāve Baiba Fromane norādīja, ka uz partijas dibināšanu ieradušies 214 personas. Par partijas dibināšanu nobalsoja 201 cilvēks.

Biedrības dibināšanā piedalījās ekspremjers Einars Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis, Valērijs Belokoņs, Pēteris Šmidre, bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, bijušais Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce un citi.

Saskaņā ar likumu partijas dibinātāju skaits nedrīkst būt mazāks par 200.

Partija Latvijas attīstībai būs labēji konservatīva partija, kas apvieno profesionālus un pieredzējušus cilvēkus, kam svarīga stabila un ilgstoša ekonomiskā izaugsme Latvijā, uzsver partijas pārstāvji. Partijas mērķis ir iedzīvotāju labklājība, aģentūru LETA iepriekš informēja ekspremjera Einara Repšes vadītās biedrības Latvijas attīstībai pārstāvji.

"Ticam, ka to varam panākt, atbalstot uzņēmīgus cilvēkus un stiprinot Latvijas uzņēmumus - tikai spēcīgi Latvijas uzņēmēji un konkurētspējīgas ražotnes var nodrošināt labi apmaksātas darbavietas. Ir nepieciešama jauna politikas kvalitāte un izpratne - esam par konstruktīvu un racionālu politiku, kas vērsta uz sadarbību," teikts topošās partijas paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Biedrība Latvijas attīstībai dibināta 2012.gada martā ar mērķi izveidot plašu un autoritatīvu labēju ideju diskusiju platformu, lai izstrādātu priekšlikumus mērķtiecīgai, ilgtspējīgai un dinamiskai Latvijas attīstībai. Uz biedrības pamata dibinot politisko partiju, paredzēts startēt 2014.gadā plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Novembrī par Repšes veidoto partiju uz biedrības Latvijas attīstībai pamata gatavību balsot izteica 1% pilsoņu, liecina Latvijas Faktu aptaujas rezultāti.

Papildināts ar 3. un 4.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas