Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

papildināts (18:51) - Arī mediķu arodbiedrība pieprasa Circenes demisiju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Slimā Kase
S
Slimības dēļ Circene drošsvien ārstejās ārzemēs. Man nav skaidrībā kā "Veselības karaliena" paraugs visai tautai, ir padarijusi kā VM.
jk
j
bus laba raza Circene pieskira veselu miljonu seklas iepirksanai.Pie slimnicas durvim bus privata apsardze ,kas prasis uzradit bankas konta stavokli . Tadi un lidzigi ir Aizputes dakteres sasniegumi politika.
Ko gan neprasa mediķu arodbiedrība?
K
Prasa visu, bet galvenais - pilnu SILI. Būtu gan labāk, ja tas velnu bars demisionētu, kas demoralizē medicīnu kā institūciju, un apdraud VISU mediķu labo slavu un sirdapziņu. Visi ši apīņi,ķeri,pļorziņi,eglīši un tamlīdzīgi zvēri un plēsoņas, kurus uzskatot vien šausmās jānodreb.
Piekrītu
P
Tik tiešām mums ir problēma ar veselības nozares klerkiem. Ja kāds paskaitītu, cik naudas tērējas viņu krietnajām algām, autiņiem, kabinetu iekārtojumam, remontiem, komandējumiem, tai skaitā vairāk - ārzemju. Pietiktu, ja ministrijā strādātu 7-8 klerki un viss. Tie tad pārraudzītu gan iepirkumus, gan sakarus ar visu ko, gan naudas plūsmas utt., kas nozarei nepieciešams. Arodbiedrības apmaksā kas?- valsts? Arī šeit būtu ņemamas naudas nost. Lai arodbiedrības uztur sevi tikai no biedru naudām.
  • 0
  • 0
ambere
a
Kad sis .. Circene tiks patriekta no ministra amata? Kapec Latvijas politiskie kretin ir jaliek par ministriem?
Vārds
V
Kretīne ir ambere pati, ja jau reiz atļaujas amatpersonu lamāt. Draņki, līdzīgi amberei nekad nav trūcis, bet gan jau viņas laiks būt patriektai pienāks negaidot.
  • 1
  • 0
Visa pasaule visos laikos
V
Arstiem seko alkatibas un mantrausibas smaka. Latvija nav nekads iznemums. Pret so arstu vajibu vienmer jabut nomoda..... un nav uzreiz janotic sadam krokodilu asaram! Noteikti ir ari godigi arsti bet ne jau visi ir tadi.
to bb
t
Arī mana ģimenes ārste ir tiešām laba - Daina Lapa!
  • 0
  • 0
bb
b
Nezinu par visiem ārstiem, bet mans ģimenes ārsts ir tiešām Ģimenes ārsts, ar lielo burtu.
  • 3
  • 1
IRENA
I
WAW, Circenite, Vinķeles ar iesauku tautā (laita) draudzene...
hexe
h
Arī ar naudu neiedosi dakterim ne prātu un saprašanu,ne vēlmi strādāt un godīgi palīdzēt pacientam. Pilnīgi nepamatots ir apgalvojums ,ka valsts finansējuma trūkums ir pamats slīnību savlaicīgai neārstēšanai.Arī tad ja dodos pēc palīdzības par maksu palīdzība nemaz nav ātra,bet drīzāk ,gan līdzinās kā vecās ārzemju filmās ,kur ārsts vilcina ārstēšanu,lai tikai pacientam būtu iemesls pēc iespējas vairākkārt apmeklēt speciālistu.Saprotu,ka pirmajā vizītē nevar sasniegt galīgo rezultātu ir vajadzīgas analīzes un izmeklējumi,bet arī šai vizītei ir jābūt kvalitatīvai,lai pacientam būtu ticība atgriezties pie ši ārsta,neviss izmisumā meklēt otro un trešo. Dakterišiem vienmēr ir bijis un būs par maz,Pacientiem laiks prasītt atbildību un rezultātu no ārstējošā ārsta.soreiz nemaz nerunāšu par valsts finansēto veselības aprūpes daļu ,bet gan par maksas medicīnisko pakalpojumiem,kas par lielu naudu pie speciālistiem ir ļoti zemā līmenī.Vizīte 10 līdz 15 min un atstāj naudiņu ,lai nākamā reizē atkall darītu to pašu.Ja saslimšana ir hroniska un jau pirmajā vizītē pie neiroloģiskām problēmām speciālistam jāspēj iedot zāles kas atvieglo pacienta dzīvi līdz nākamajam apmeklējumam un lai spētu šai laikā veikt papildus nozīmētos izmeklējumus.Bet kur nu ! Uzraksta drapītes ,kuras pacients ,zinot jau savu hronisko kaiti, spēj iegādāties aptiekā bez super speciālistu padomiem.Te sākas bīstamais process ar pašārstēšanos un slimību ielaišanu smagākās formās.
Nu un kas tad būtu, ja
N
Circene demisionētu!?
bb
b
Tad būtu spiesti meklēt tādu Veselības ( ! ) ministru, kurš tiešām meklētu izeju no dramatiskās situācijas veselības aprūpē, nevis tādu, kurš dublē VID darbu!
  • 9
  • 3
Jukums
J
Nu - circene jau ir tikai Vienotības politikas realizētāja - saknes jāmeklē dziļāk. Ir aizlaista visa sociāli-ekonomiskā vide - cilvēki-nodokļu maksātāji aizdzīti ekonomiskajā emigrācijā, tāpēc nodokļi arī mazāk ienāk un visam nepietiek. Tā kā politiķi un biezie sev neko nevēlas samazināt, tad neizbēgami cieš citas, tautai akūti svarīgas nozares. Vienīgās zāles te ir kļūdu atzīšana sociālās un nodokļu politikas reformas pēc normālo valstu parauga. Ja valdība joprojām mēģinās braukt pa vecam, Latviju gaida totāls krahs.
Sīmanis
S
Tā arī nav skaidrs, par ko tieši mediķu arodbiedrība un ģimenes ārsti pieprasa I.Circenes demisiju. Vai tā ir nespēja reportieriem izstāstīt, kas un kā, varbūt tā ir reportiera nespēja saprast, par ko ir filma, bet varbūt mediķi, baidoties atklāt patiesos iemeslus savam satraukumam, blefo, taisa traci un pazemo ministri. Tas, ka obligātā veselības apdrošināšana valstī jāievieš, tāpat kā visā civilizētā pasaulē, ir skaidrs pat pirmklasniekam. bet tas galīgi nav izdevīgi Princim un Co, jo tad nevarēs nodarboties ar pierakstīšanu un sūknēt valsts naudiņu. Nauda taču medicīnai liela, arvien tiek piešķirta no jauna, bet, kā nepietiek, tā nepietiek. Kā caurā maisā. Prokuratūrai derētu noskaidrot, kāpēc Prinča kungs ir tā satraucies.
Kas novēlots, tas pazaudēts.
K
Vieglas smiltis!
  • 2
  • 0
Novēlotās ārstēšanas ministre
N
Novēlotās ārstēšanas ministre
  • 3
  • 2
obligātā veselības apdrošināšana bū
o
obligātā veselības apdrošināšana valstī nav jāievieš, jo tā būtu atpakaļrāpulība. Vienkārši vajag piešķirt veselības aprūpei nepieciešamo finansējumu.
  • 3
  • 2
Kā pīlei ūdens
K
visas tās arodbiedrības un to prasības.
  • 4
  • 0
>>Jā
&
Kā viņa var strādāt labi, ja RĪGAS KUNGI, ne jau bez kukuļiem, ļāva to PRIHVATIZĒT kaut kādam čučmeku bandītam.
  • 4
  • 1
Sarkanā arodbiedrība?
S
Latvijas avīze: "Briest 60 miljonu eiro vērts līgums. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) šogad plāno izsludināt konkursu par neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļu un autovadītāju pakalpojuma nodrošināšanu NMPD Rīgas reģionālajam centram. Kā pastāstīja NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša, daļu Rīgas reģionālajam centram paredzēto automašīnu plānots iegādāties par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, savukārt tās automašīnas, kurām ERAF līdzekļu nepietiks, nodrošinās ārpakalpojumu sniedzējs. “Būtiski, ka šogad ārpakalpojuma apjoms tiks samazināts, ņemot vērā, ka daļu automašīnu būs iespējams nodrošināt, piesaistot ERAF finansējumu,” sacīja Bukša. Kā noskaidroja Veselības ministrijā (VM), tā rosinājusi valdībai pagarināt termiņu, uz kādu tiek slēgts līgums par minētā ārpakalpojuma sniegšanu – no pieciem līdz septiņiem gadiem. Ja valdība dos šīm izmaiņām akceptu, jaunā līguma summa varētu veidot aptuveni 59,9 miljonus eiro. Kopš 2010.gada 29.aprīļa Rīgas reģionālā centra operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus un to autovadītājus nodrošina ārpakalpojuma sniedzējs – AS “Rīgas Sanitārā transporta autobāze”. Tomēr esošais līgums beigsies 2015.gada aprīlī, un, lai nodrošinātu NMPD darba nepārtrauktību, savlaicīgi jāveic jauns iepirkums, norāda VM pārstāvji. Paša dienesta rīcībā šajā laikā nebūšot pietiekamu resursu, lai pēc līguma beigām pilnībā nodrošinātu Rīgas reģionālo centru ar atbilstošiem transportlīdzekļiem un autovadītājiem. Šobrīd NMPD noslēdzis līgumu par minēto pakalpojumu sniegšanu uz pieciem gadiem, bet nākamā līguma termiņu plānots pagarināt līdz septiņiem gadiem. Ministrijas pārstāvji norāda, ka tas būtu saimnieciski izdevīgāk, jo palielinātu interesi par ārpakalpojuma sniegšanu, tādējādi NMPD varētu saņemt izdevīgāko pakalpojuma cenu. Tāpat septiņi gadi ir NMPD noteiktais operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu darbības termiņš, pēc kura tie būtu jānomaina ar jauniem. VM vēl jāsaņem valdības atļauja līguma termiņa pagarināšanai, tāpēc ministrija jau iesniegusi valdībā attiecīgus dokumentus, kas šodien izsludināti valsts sekretāru sanāksmē. Pēc to apstiprināšanas plānots izsludināt iepirkumu konkursu. Kā ziņots, piesaistot ERAF finansējumu deviņu miljonu latu apmērā, NMPD ir iegādājies vairāk nekā 100 jaunus operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus, kas paredzēti brigāžu darbam visos Latvijas reģionos, izņemot Rīgas reģionu, kur automašīnas ir salīdzinoši jaunākas."
  • 2
  • 2
Pilnīgi pareizi, Sīmaņa
P
kungs! Pēdējo vismaz 20 gadu laikā tā vien liekas, ka kāds apzināti bloķē medicinas jomas reformas. Pārsteidz arī noskrandušie ārsti plikiem vēderiem un viņu vecās sarūsējušās automašīnas utt.................................................................:)
  • 8
  • 1
Latvijas reitingi un fakti
L
"Nākamā gada aprīlī beidzas līgums ar uzņēmumu, no kura valsts nomā ātro palīdzību mašīnas un šoferu pakalpojumus Rīgas reģionā. Tādēļ valsts vasarā gatavojas izsludināt jaunu iepirkumu konkursu. 2010. gadā iepirkumā uzvarēja uzņēmums "Rīgas sanitārā transporta autobāze", kas bija arī konkursa vienīgais pretendents. Iepirkumu uzraudzības birojs paziņoja, ka konkursa nosacījumi ierobežo pretendentu loku. Publiskajā telpā izskanēja aizdomas, ka iepirkums sarīkots vienam uzņēmumam. "Rīgas sanitārās transporta autobāze" pelna miljonus. Tikmēr uzņēmuma nodarbinātajiem ātro palīdzību šoferiem darba mašīnas liek remontēt par savu naudu. Pirms diviem gadiem veselības ministre Ingrīda Circene izteicās, ka noslēgt līgumu ar Mamedovu bija kļūda. Uzņēmējs gūst peļņu, bet šo naudu atņem veselības aprūpei. Tagad uzņēmumam nav šķēršļu uzvarēt arī jaunajā iepirkuma konkursā."
  • 6
  • 1
J
Circene slikti izteicās par Rīgas sanitāras autobāzes darbu, bet tie grib jauno iepirkumu 60 milj. uz ĀP mašīnu apkalpošanu. Izskatās ka tas Mamedova kantoris pieradis pie naudas plūsmas, negrib zaudēt.
  • 9
  • 4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas