Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Par 2009. gada labāko notāru atzīts Eduards Virko

Par īpašo ieguldījumu tiesu sistēmai piederīgo amatpersonu zināšanu un profesionalitātes veicināšanā, 2009. gada „Gada notārs” titulu saņēmis Rīgā strādājošais Eduards Virko.  Latvijas Zvērinātu notāru padome (LZNP) jau piekto gadu pēc kārtas izvērtē katra notāra darbu, labākajam piešķirot titulu „Gada notārs”, kas ir augstākais apbalvojums notariātā.

E.Virko balvu pasniedza Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs. Apbalvošanas ceremonijā piedalījās arī lielākā daļa atjaunotās Latvijas tieslietu ministru - Dzintars Rasnačs, Guntars Grīnvalds, Aivars Aksenoks, Gaidis Bērziņš un Mareks Segliņš.  „Rets piemērs spējai netipiskas situācijas vispusīgi un profesionāli izvērtēt gan no teorētiskā, gan praktiskā aspekta. Uzticams praktiķa tvēriens apvienojumā ar akadēmisku analīzes dziļumu. Notārs ar lielo burtu!” Gada notāru raksturo E. Kušners, Ministru prezidenta ārštata padomnieks un Latvijas Bankas prezidenta padomnieks. Savukārt Virko saņemot balvu atgādināja kolēģiem par notariāta pamatfunkciju - valsts uzdevumā nest tiesisko drošību un stabilitāti.E.Virko ir notārs kopš 1999.gada. Pēc jurista kvalifikācijas iegūšanas Latvijas Universitātē, 1997. gadā absolvējis Bonnas universitāti, iegūstot salīdzināmo tiesību zinātņu maģistra grādu. Titulam „Gada notārs” viņš bija nominēts arī pirms diviem gadiem.Īpašu atzinību izteica tiem notāriem, kuri Notāru dienu ietvaros bez maksas konsultējuši visvairāk cilvēku. Jau ziņots, ka šī gada februārī Notāru dienās tika palīdzēts vairāk kā 6 tūkstošs cilvēkiem, kuri pat gaidīja rindās, lai iegūtu notāra padomu. Par gada padomdevēju Kurzemes reģionā tika atzīta Saldus notāre Baiba Skreba, Latgales reģionā -  Rēzeknē strādājošā Ļubova Pavlovska, Rīgā - Sandra Stīpniece, Vidzemē - Alūksnes notāre Mārīte Rateniece, savukārt Zemgales reģionā atzinību saņēma Jēkabpils notāre Eva Igaune – Sēle. Savukārt LZNP padomes biroja simpātiju balvu par domu un vārdu atbilstību darbiem saņēma Ventspils notāre Gija Zablovska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas