Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par nākamā gada budžetu sāks spriest aprīļa beigās

Sarunas par 2020. gada budžetu sāksies aprīļa beigās, aģentūrai LETA apliecināja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV). Iepriekš gan Reirs, gan Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izteicās, ka darbs pie nākamā gada budžeta tiks sākts uzreiz pēc tam, kad tiks apstiprināts 2019. gada budžets. Saeima šā gada budžetu apstiprināja šonedēļ.

Finanšu ministrs aģentūrai LETA stāstīja, ka valdība 2020. gada budžeta izstrādes procesā pieturēsies pie iepriekš apstiprinātā nākamā gada budžeta pieņemšanas grafika. Vienlaikus Reirs atzina, ka aktīvāks darbs ar 2020. gada budžetu sāksies aprīļa beigās.

Viņš gan neatklāja 2020. gada budžeta veidošanas detaļas, vien norādīja, ka Finanšu ministrija patlaban gatavo makroekonomikas scenāriju un citu informāciju, ko prezentēt sadarbības pārstāvjiem. "Šī informācija ir nepieciešama, lai saprastu nākamā gada budžeta iespējas," piebilda Reirs.

Iepriekš Ministru prezidents norādīja, ka 2020.gada budžetā ir jāparedz 100 miljoni eiro, par ko lēmusi iepriekšējā valdība. Tomēr valdības vadītājs uzsvēra, ka nodokļi ieņēmumu palielināšanai netiks skarti, tā vietā tiks veiktas sistēmiskas reformas.

Arī iepriekš Reirs aģentūrai LETA atzina, ka 2020. gada budžeta izdevumu palielināšanai netiek izskatīta iespēja veikt izmaiņas nodokļos, bet tiks ieviests jauns risinājums, proti, ministrijām prioritāro pasākumu finansēšanai būs jānodrošina līdzfinansējums.

"Viens no mūsu piedāvājumiem paredz, ka, rakstot priekšlikumu par jauniem prioritārajiem pasākumiem, ministrijām būs jāspēj nodrošināt līdzfinansējums 15-20% apmērā. Patlaban gan šī ideja tiek izstrādāta. Būtu loģiski, ja tās programmas, kas gadiem tiek finansētas, tiktu revidētas. Iespējams, kāda programma ir novecojusi, iespējams, kaut kas ir jāmaina utt.," stāstīja finanšu ministrs.

Šā gada 16. martā valdībā apstiprinātais 2020. gada budžeta sagatavošanas grafiks paredz, ka nākamā gada budžeta izstrādes laikā tiks sākts veselības nozares izvērtējums un Izglītības un zinātnes ministrijas jomu finansēšanas analīze.

Grafiks paredz, ka priekšlikumus par prioritārajiem pasākumiem un to īstenošanai nepieciešamo finansējumu Finanšu ministrijā būs jāiesniedz līdz šā gada 15. jūnijam.

Nākamā gada budžeta izstrādes aktīvākais periods būs augusts un septembris, bet Saeimā 2020. gada budžeta projekts un to pavadošā likumprojektu pakete varētu nonākt 11. oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas