Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par Roni ārlietu ministra amatā nobalso 90 deputātu

Jaunais Latvijas ārlietu ministrs būs bijušais diplomāts Aivis Ronis, kurš nav nevienas politiskās partijas biedrs. Viņu šodien uzticības balsojumā Saeimā atbalstīja 90 tautas kalpi. Pret viņu ārlietu ministra postenī nebija neviens deputāts, savukārt viens atturējās - tas bija Visvaldis Lācis.“Pēc sarunām ar Aivi Roni, es esmu pārliecināts, ka viņš spēs nodrošināt Latvijas ārpolitiksas kontinuitāti, aktīvu ārlietu resora darbu un kā viens no uzstādījumiem ir aktivizēt Ārlietu minsstrijas darbu ekonomisko interešu aizstāvēšanā,” pirms balsojuma teica premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Ārlietu ministrs bija vienīgais par ko šodien balsoja Saeima, lai arī vakanti vēl ir tieslietu un veselības ministru krēsli. Par tiem valdošā koalīcija vēl nav spējusi vienoties.“Es to uztveru kā atbalstu balsojumam līdzšinējai Latvijas ārpolitikai un uzticību Latvijas ārlietu dienestam,” pēc balsojuma sacīja A.Ronis. Viņš pauda gandarījumu, ka ārpolitika stāv pāri partiju interesēm.A.Ronis uzsvēra, ka Latvijas ārpolitika ir viens no galvenajiem veidiem, kā nodrošināt savas valsts ārpolitiskās intereses un viens no prioritāriem uzdevumiem tagad ir veicināt Latvijas eknonomisko izaugsmi, iesaistot finansiālos un ekonomiskos resursus, piemēram, viņš minēja ciešāku sadarbību ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Līdz pat balsojumam A. Ronim blakus sēdēja līdzšinējais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP). M.Riekstiņš nekandidēja 9. Saeimas vēlēšanās, tādēļ viņam nav iespējas atjaunot Saeimas deputāta mandātu. Iepriekš viņš izteicies, ka turpmākajos mēnešos iesaistīsies Tautas partijas priekšvēlēšanu kampaņas programmātisko nostādņu stiprināšanā.Par šādu balsojumu uz mani būtu greizsirdīgs jebkurš pasaules diktators, piebilda A.Ronis par tam, kad viņu ārlietu ministra amatā atbalstīja 90 Saeimas deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas