Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par Saskaņas centru balsojuši 15% latviešu

Lai arī pieņemts uzskatīt, ka Saskaņas centra (SC) elektorāts ir krievvalodīgs un pārstāv Latvijas pilsonību ieguvušos krievu, ukraiņu un baltkrievu tautību cilvēkus, Dienas aprēķini liecina, ka no visiem balsojušajiem par SC ir vismaz 15% latviešu.

SC kopumā šajās vēlēšanās ieguva aptuveni 260 tūkstošu balsu, tajā pašā laikā Latvijā ir apmēram 365 000 Latvijas pilsoņu ar krievu tautību. Latvijas pilsoņu ukraiņu - ap 18 tūkstošiem, savukārt baltkrievu - ap 30 tūkstošiem. Pieņemot, ka šo tautību pārstāvji bijuši vienlīdz aktīvi kā pārējie, proti, vēlēšanu aktivitāte bija ap 60%, pie urnām no viņiem devās aptuveni 220 tūkstoši. Pat ja viņi visi balsoja par SC, tad ar to nepietiktu, lai SC sasniegtu šādu rezultātu, starpību veido apmēram 40 tūkstoši cilvēku.

Ņemot vērā, ka pārējo Latvijas pilsoņu absolūto vairākumu veido latvieši, tad var pieņemt, ka apmēram 15% no visiem SC atbalstītājiem bijuši latvieši. Šis īpatsvars drīzāk ir vēl lielāks, jo diezin vai visi krievvalodīgie pilsoņi balsoja par SC, turklāt arī aktivitāte krievvalodīgo vidū drīzāk bija zemāka, jo šādas tendences uzrādīja Latgales un Rīgas vēlēšanu apgabals.

Jau vēstīts, ka 11.Saeimas vēlēšanās lielāko atbalstu saņēma SC, kas parlamentā ieguva 31 mandātu. Zatlera Reformu partija parlamentā ieguva 22 vietas, Vienotība - 20. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas