Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Parādniekam plāno uzticēt atbildību par demogrāfijas jomu, bet amatu vēl neprecizē

Lai nodrošinātu demogrāfijas politikas straujāku attīstību, atbildību par šo jomu uzņemsies Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis Imants Parādnieks, teikts aģentūras LETA rīcībā esošajā topošās valdības koalīcijas sadarbības līguma projektā.

Tomēr konkrēts Parādnieka amats nav minēts.

Premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš šodien pēc topošās valdības partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka valdības sastāvs netiks paplašināts un jauns ministra amats demogrāfijas jautājumos netiks veidots. Vienlaikus politiķi vienojušies, ka demogrāfija ir visas valdības izaicinājums, tātad tiks stiprināts Demogrāfisko lietu centrs, teica Kariņš.

Parādnieks piedalījās 13.Saeimas vēlēšanās, tomēr netika pārvēlēts parlamentā.

Politiķis Māra Kučinska (ZZS) vadības laikā vadījis ekspertu sadarbības platformu "Demogrāfisko lietu centrs", kas tika izveidota, lai nodrošinātu Kučinska valdības prioritātes - demogrāfiskās situācijas uzlabošana, ģimenes dzīves kvalitāte un sociālais nodrošinājums. Tās uzdevums ir tautas ataudzes atbalsta pasākumu izstrāde un pilnveidošana.

LETA jau vēstīja, ka iepriekš potenciālais premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) bija piedāvājis valdībā veidot demogrāfijas lietu ministra amatu, kuru varētu ieņemt Parādnieks. Tomēr partija KPV LV uzstāja uz ministru amatu neveidošanu.

Potenciālie partneri šo prasību ņēma vērā un arī NA neiebilda. NA svarīgākais nav amata nosaukums, bet pārliecība, ka demogrāfijas jautājums būs reāla prioritāte, tāpēc, neizslēdzot sekretariāta scenārija iespējamību, vēlamies gan diskutēt par labāko veidu, kā valdība šo jomu var sakārtot institucionāli, gan vienoties par konkrētiem mērķiem demogrāfijas pasākumu jomā, kas būtu īstenojami tuvākajos gados," iepriekš aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis iepriekš pieļāva, ka minētais sekretariāts varētu tikt veidots uz Demogrāfisko lietu centra bāzes.

Top komentāri

SS
S
Nu nacionāļi, nākamājas vēlēšanās ar šo ari balsis zaudējāt, gan jau pa 4 gadiem Parādnieks izlīdīs no parādiem
Lidojošais Karlsons
L
Ieteicamākais no visiem iespējamiem un neiespējamiem amatiem varētu būt "slepenpadomieks demogrāfijas lietās" vai "īpašais sūtnis praktiskās demogrāfijas lietās".
Tak, saprotams, ka
T
Viņam maksātnespējas mafija "aizdeva" 500 000 eiro. Tagad tie jāatstrādā. Un, Jantariks, kas "aizņēmās" tikai 100 000, tagad savu čomaku bīda vietā, kur šo iepriekšsamaksu var atstrādāt. Nu, bet viņam pat uzvārds nozīmē, ka visu dzīvi kādam būs parādā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas