Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

"Parex banka" samaksājusi sindicēto kredītu devējiem 310 miljonus eiro

Parex banka (Parex) ir veikusi kārtējo maksājumu sindicēto kredītu aizdevējiem, saskaņā ar līgumu pārskaitot 310 miljonus eiro, informēja banka.

Stabilizējoties situācijai bankā un uzlabojoties tās likviditātei, banka pati spēja nodrošināt lielāko daļu maksājuma summas – 165 miljonu eiro apmērā, savukārt atlikušo summu 145 miljonu eiro apmērā bankai kā termiņnoguldījumu piešķīra valsts.

Kā norāda banka, tagad Parex saistību kopējais apmērs pret Latvijas valsti samazināsies, jo valsts galvojums bija izsniegts par pilnu sindicēto kredītu apmēru.

Banka atgādina, ka pērn martā tā ar sindicēto kredītu devējiem vienojās par izmaiņām kredītu atmaksas nosacījumos. Saskaņā ar panākto vienošanos pirmais maksājums 30% apmērā no kopējās aizdevumu pamatsummas tika veikts pagājušā gada pavasarī, šī gada februārī - otrais maksājums 40% apmērā, bet atlikušie 30% būs jāmaksā 2011.gada maijā.

Kopš iepriekšējā sindicētā kredīta maksājumu veikšanas Parex banka kā investoru piesaistījusi Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku, par vairāk nekā 40% samazinājusi administratīvos izdevumus un palielinājusi noguldījumu apjomu.

Valdība šonedēļ vienojusies atbalstīt papildus 102 miljonu latu iepludināšanu Parex, kas nepieciešami, lai varētu atmaksāt sindicēto kredītu devējiem. Iepriekš valsts septiņos termiņdepozītos bankā noguldījusi 622 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas