Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

"Parex bankas" restrukturizācijas plānu iesniedz EK

Valdības atbalstītais a/s Parex banka restrukturizācijas plāns trešdien iesniegts Eiropas Komisijā (EK), lai saskaņotu valsts atbalsta sniegšanu finanšu institūcijai, informēja Finanšu ministrijā (FM).

Sagaidāms, ka EK atzinums tiks sniegts līdz šā gada 30.jūnijam.

FM norāda, ka restrukturizācijas plāns sagatavots atbilstoši EK vadlīnijām. Atbilstoši Eiropas Savienības valsts atbalsta kontroles nosacījumiem FM Parex bankas restrukturizācijas plāns ir jāiesniedz saskaņošanai EK, kas izdarīts iepriekš ar starptautiskajiem aizdevējiem noteiktajos termiņos – šā gada 31.martā.

Valdība Parex bankas restrukturizāciju atbalstīja 23.martā. Valdības atbalstītais modelis paredz nodalīt daļu aktīvu jaunā uzņēmumā - jaunajā bankā. Šo modeli rekomendēja īstenot valdības piesaistītais starptautiskais finanšu konsultants Nomura International plc. Izskanējis, ka valsts neatgūs visu naudu, kas ieguldīta Parex bankas glābšanā, un zaudējumi, ar kuriem valstij var nākties rēķināties pēc bankas sadalīšanas darījuma pabeigšanas, var sasniegt vismaz 100 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas