Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Parex bijušajiem darbiniekiem lielie pabalsti var iet secen

Septiņi bijušie Parex bankas darbinieki, kuri ar bijušo īpašnieku gādību pēc atlaišanas tikuši pie "zelta izpletņiem" jeb ar sešciparu skaitļiem rakstāmām kompensācijām, varētu palikt bez uzpūstiem bezdarbnieka pabalstiem.

Augsta ranga avoti labklājības nozarē Dienai norādīja, ka viņi pieteikušies bezdarbnieka statusam nākamajā mēnesī pēc atbrīvošanas. Taču saskaņā ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras skaidrojumu pabalstu aprēķina no personas iemaksu algas par sešiem mēnešiem, neņemot vērā pēdējos divus mēnešus pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas. Dienai minēts — ja viņi būtu nogaidījuši divus mēnešus un tad pieteikušies, vidējais pabalsts mēnesī būtu bijis ap 17 tūkstošiem latu.

Ne saņemtais pabalsta apjoms, ne arī viņu agrākie ieņemamie amati bankā nav pārbaudāmi, jo tos sargā datu aizsardzības likums. Taču Dienai izdevies iegūt precīzus datus par izmaksātajām kompensācijām. Tie rāda, ka noticis dažādi — dažiem palielinātas summas maksātas divus, dažiem trīs, dažiem četrus mēnešus. Tas liek domāt, ka dažiem no viņiem bezdarbnieka pabalstu tomēr izdosies uzskrūvēt — gan ne tik daudz, kā tas varēja notikt valstij sliktākajā scenārijā. VSAA dati rāda, ka līdz šim lielākais pabalsts kādam bezdarbniekam ir bijis Ls 4497 — tas iespējams, jo iepriekšējā valdība atcēla pabalstu griestus.

Parex ceturtdien noliedza Saeimas komisijā izskanējušo, ka kādam bankā būtu bijusi 150 000 latu alga. Noprotams, ka runa ir par atlaišanas pabalstiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas