Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Parex: peļņa no valsts noguldījumiem šobrīd netiek atgriezta bankā

Par sniegto likviditātes atbalstu Parex banka procentu maksājumos no pagājušā gada novembra līdz šī gada oktobrim valstij samaksājusi vairāk nekā 38 miljonus latu. Valsts kontrole revīzijā par _Parex banku _atklāja, ka daļa no procenta maksājumiem tiek atkal ieguldīti bankā, bet šobrīd vairs tas nenotiek, norāda bankas pārstāve Inga Saleniece. Procenta maksājumi arī netiek aizkavēti, tie notiek līgumā noteiktajā termiņā.

Kopumā Valsts kase par noguldītajiem depozītiem saņēmusi 35,7 miljonus. Šobrīd Valsts Kases kopējais noguldījumu apjoms Parex bankā ir 646.3 miljoni latu. Visi Valsts Kases noguldījumi Parex bankā ir nodrošināti ar atbilstošām ķīlām. Arī Privatizācijas aģentūra saņēmusi 2,7 miljonus latu par ieguldījumu subordinētajā kapitālā.

Valsts kontroles revīzija par bankas pārņemšanu valsts īpašumā liecina, ka daļu no procentu maksājumiem Valsts kase ieguldījusi atpakaļ Parex bankā kā daļu no jauna depozīta. Tomēr I. Saleniece uzsver, ka no šā gada marta valsts vairs nav piešķīrusi papildus finansējumu Parex bankai. "Gluži otrādi, vēlamies atgādināt, ka saistībā ar ERAB kļūšanu par akcionāru, valsts daļu no ieguldījumiem jau ir atguvusi," norāda I. Saleniece. Tāpēc Parex banka par savu galveno mērķi ir izvirzījusi atgriešanos privātā investora īpašumā. Bankas vadība par stratēģiskajām prioritātēm uzskata bankas darba organizācijas pārstrukturēšanu, lai padarītu to efektīvāku un ekonomiskāku, kā arī neatkarīga bankas finansējuma un kapitāla pietiekamības nodrošināšanu, kas veicinātu iespējami ātrāku Valsts Kases sniegtā finansiālā atbalsta atgriešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas