Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Partija Reģionu alianse pēc vēlēšanām nokļuvusi 18 pašvaldību vadībā

Partija Reģionu alianse (RA) pēc 1.jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām nokļuvusi 18 pašvaldību vadībā. 12 pašvaldībās RA pārstāvji ieņem pašvaldības priekšsēdētāja amatu, bet sešās priekšsēdētāja vietnieka vietu, aģentūru LETA informēja politiskajā spēkā.

Partijas virzītie priekšsēdētāji vada Babītes novadu, Gulbenes novadu, Lielvārdes novadu, Salacgrīvas novadu, Saldus novadu, Sējas novadu, Skrundas novadu, Siguldas novadu, Smiltenes novadu, Stopiņu novadu, Vecumnieku novadu un Baldones novadu.

Politiskā spēka virzītie priekšsēdētāju vietnieki ir Alojas novadā, Krimuldas novadā, Ķekavas novadā, Mārupes novadā, Ropažu novadā un Jelgavas novadā.

Kā ziņots, Reģionu alianse vēlēšanās ieguvusi 140 deputātu vietas 28 pašvaldībās un pēc šāda rezultāta partija sākusi gatavoties parlamenta vēlēšanām.

RA guvusi vēlētāju atbalstu gan pašvaldībās, kuras vadījuši partijā esošie pārstāvji, gan arī tajos novados, kur partijas kandidāti piedalījās pirmo reizi.

Partijas priekšsēdētājs Andrejs Ence uzsver, ka sasniegtie rezultāti apliecina, ka RA pārstāvji ir augstu vērtēti reģionos un ir jāstrādā tālāk. Tāpēc partija gatavojas Saeimas vēlēšanām - notiek pārrunas ar citām reģionālajām partijām, lai apvienotu spēkus un parlamenta vēlēšanās piedalītos "spēcīga reģionālo partiju apvienība".

Pašvaldību vēlēšanās 1.jūnijā kopumā visās pašvaldībās tika ievēlēti 1618 deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas