Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Partijas biedri “nozog” saskaņieša Strazda iecerētās biedrības nosaukumu

Šogad februārī Saskaņas centra biedrs Armands Strazds paziņoja par ideju dibināt biedrību Atjaunotā Latvija ar mērķi pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām to izveidot par jaunu partiju. Negaidītu šķērsli šai iecerei pielikuši Strazda patreizējie partijas biedri.

TV3 raidījums Nekā Personīga ziņo, ka īsi pēc Strazda paziņojuma par Atjaunotās Latvijas dibināšanu, biedrību ar šādu nosaukumu reģistrējušas ar Saskaņas centra Saeimas frakciju saistītās Gunta Šagbazjana un partijas juridiskā konsultante Saeimā Inese Šnepsta. Viņu dibinātās biedrības dibināšanas sapulce noturēta 12.martā – divas nedēļas pēc Strazda Atjaunotās Latvijas dibināšanas.

Strazda kustības Atjaunotā Latvija dibināšana notika 25.februārī vilcienā Stirniene – Rīga. Starp redzamākajiem kustības dibinātājiem bija arodbiedrību līderis Pēteris Krīgers un Vienotības biedrs un Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis. Vilcienā visi vienojās, ka Latvijai būtu vajadzīga vēl viena biedrība, kas popularizētu sociāldemokrātu idejas. Tomēr, kad ar dibināšanas dokumentiem Strazds devās uz Uzņēmumu reģistru jauno biedrību piereģistrēt, viņš saņēma atteikumu, jo biedrība ar iecerēto nosaukumu tikai dažas dienas iepriekš jau esot reģistrēta.

Strazds uzskata, ka šādā veidā Saskaņas centrs grib sociāldemokrātu idejas pieturēt tikai sev. Projekts Atjaunotā Latvija pirms vairākiem gadiem tapis Saskaņas paspārnē. Iesaistīti dažādi ārvalstu eksperti, kas veidojuši plānu kā pacelt ekonomiku. Bet partija idejas nav gribējusi ieviest dzīvē un sociāldemokrātiju aizstāvējusi tikai vārdos.

Kāpēc bija jādibina vēl viena biedrība - to abas Atjaunotā Latvija dibinātājas no Saskaņas centra skaidro atšķirīgi. Inese Šnepsta neslēpj, ka šādi Saskaņieši nodomājuši pasargāt biedrības nosaukumu, kas piederot tikai viņiem. Savukārt Šagbazjana apgalvo, ka lēmumu pieņēmusi tikai viņa pati un, ne ar vienu citu nekonsultējoties, biedrību reģistrējusi.

Partijas līderis Urbanovičs savas kolēģes aizstāv, skaidrojot, ka biedrības nosaukumu un idejas radījuši Saskaņas stiprākie cilvēki un Strazdam vienam uz to neesot tiesību. Un tas, līdzīgi kā pats Strazds, piederot Saskaņas centram. Līdzīgi uzskata arī Saeimas deputāts Igors Pimenovs.

Armands Strazds par savu joprojām esošo partijas biedru izteikumiem jūtoties apbēdināts. Lai ko viņi darītu, Strazda biedrība nosaukumu nemainīšot, tomēr to tikai reģistrēšot ar citu nosaukumu. Kādu – Strazds neatklāj, lai atkal kāds to nenozagtu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas