Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Partiju sarkanās līnijas pamazām izzūd

Demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) aicina Reformu partiju (RP) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) aizmirst senos aizvainojumus. Savukārt RP līderis Edmunds Demiters atkārtoti apliecina, ka RP vairs nav sarkano līniju pret ZZS, ko pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām pirms trim gadiem novilka toreizējais RP līderis Valdis Zatlers, liecina izteikumi Latvijas Televīzijas raidījumā Sastrēgumstunda.

Dombrovskis uzsvēra, ka pašlaik partijām ir  svarīgi mobilizēties un aizmirst vecos aizvainojumus, jo sabiedrība sagaida rīcībspējīgu valdību un Saeimu. "To var izdarīt labēji centriskajām partijām vienojoties," jau kuro reizi trešdien norādīja premjers.

Viņaprāt, konflikts starp RP un ZZS ir jāpārvar, un "tas ir pārvarams".

Arī RP līderis Demiters uzsvēra, ka labēji centriskām partijām ir jāatrod vienots viedoklis. "Par sarkanajām līnijām runājot, mēs nevaram atļauties zīmēt līnijas," teica Demiters, apliecinot, ka RP vairs nav pretenziju pret ZZS. 

Tikmēr ZZS līderis Uldis Augulis par iesaisti jaunajā valdībā joprojām runāja izvairīgi. "Neskatoties uz to, ka premjers ir atkāpies, mums joprojām ir valdošā koalīcijā. Vispirms koalīcijai ir jātiek skaidrībā par to, kas būs potenciālā nākamā valdība, kas būs rīcībspējīgs premjers," teica Augulis.

Arī Vienotības līdere Solvita Āboltiņa norādīja, ka jaunajā valdībā būtu jāaicina arī ZZS. Vienlaikus Dombrovskis uzsvēra, ka Vienotība ar Saskaņas centru (SC) vienā valdībā nestrādās.

Tikmēr SC pārstāvis Valērijs Agešins aicināja citas partijas nedot padomus Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, kuram ir jānosauc premjera kandidāts. SC arī esot gatavs iesniegt prezidentam savu redzējumu par valdības darbu un politiku kopumā.

Dombrovskis arī uzsvēra, ka sarunā ar prezidentu Andri Bērziņu trešdien nav apspriesti konkrēti premjera amata kandidāti. Savukārt Āboltiņa norādīja, ka ne tikai redz vairākus spējīgus cilvēkus, kas varētu ieņemt premjera krēslu pēc esošā premjera demisijas, bet arī uzskata, ka jaunajā valdībā darbu varētu turpināt divi esošā valdības ministri – ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) un aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība). 

Turpretī RP līderis paziņoja, ka ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts jau brīvdienās esot bijis gatavs atkāpties no amata, bet Demiters viņu atrunājis.

Diena.lv jau vēstīja, ka Dombrovskis trešdien, 27.novembrī, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu paziņoja par atkāpšanos no amata saistībā ar Zolitūdes traģēdiju. VIDEO, kurā Dombrovskis paziņo par savu lēmumu, skatieties šeit.

Tikšanās ilga aptuveni pussotru stundu. Noprotams, ka Valsts prezidents aicinājis premjeru uzņemties politisko atbildību par traģēdiju. "Es aicinu visus, kas skatās nākotnē izvērtēt savu atbildību un attiecīgi rīkoties," teica Bērziņš.

Visas ziņas, kas saistītas ar nu jau demisionējušā premjera Valda Dombrovska lēmumu un politiskajām konsekvencēm, lasiet portālā Diena.lv, īpašajā sadaļā Premjera demisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas