Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
Jaunsleinis ir LPS priekšsēdis kopš 1993.gada rudens

Pašvaldības ir kopā ceturtdaļgadsimtu

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 25. gadadienas priekšvakarā Babītes novada domes priekšsēdis Andrejs Ence (LRA), kurš piedalījies arī LPS dibināšanā, Dienai minēja tikai dažas lietas, kas nepieciešamas, lai tik ilgi saglabātu pašvaldības vadītāja amatu. Viņš teica: "Nekad nemelot. Visiem godīgi stāstīt patiesību, lai nerodas intrigas. Nepieļaut nekādas savtīgas intereses un blēdības, ieklausīties iedzīvotāju teiktajā un izpildīt solīto."

Latvijas Pašvaldību savienības dibināšanā pirms 25 gadiem ir piedalījies arī Ciblas novada priekšsēdis Juris Dombrovskis (ZZS), Jaunpils novada vadītāja Ligita Gintere (ZZS) un Iecavas novada priekšsēdētājs Jānis Pelsis (ZZS), kuri amatā bijuši bez pārtraukuma. Kopš 90. gadiem pašvaldības – arī lielās pilsētas – vada vēl vairāk nekā desmit vietējo līderu. Nākamā gada martā būs 20 gadu, kopš amatā ir Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs un Liepājas domes priekšsēdis Uldis Sesks, kuri pārstāv reģionālās partijas. Vēl ilgāk nemainīgi pie varas Ventspilī ir šajā pilsētā valdošā partija Latvijai un Ventspilij un tās līderis Aivars Lembergs, kurš arī piedalījās LPS dibināšanā. Šajā svarīgajā notikumā bija arī toreizējais Liepājas mēra vietnieks Andris Jaunsleinis, kurš kopš 1993. gada rudens ir LPS priekšsēdis.

Toreiz mēs bijām amatieri un pašvaldību vadītāji paši gatavoja organizācijas viedokli, tagad to dara profesionāļi,

Jaunsleinis atceras pirmos gadus, kad vajadzēja aizstāvēt vietējo varu intereses sarunās ar valdību. Ja ir stipra pašvaldību organizācija, no tā visi ir ieguvēji – gan novadi un pilsētas, gan valdība, uzskata LPS vadītājs. Viņaprāt, stipras pašvaldības priekšnoteikums ir pieredzējis tās vadītājs un viņa komanda.

Vietējā vara ir vistuvāk cilvēkiem, un viņi redzot gan labos, gan sliktos darbus, teica Jaunsleinis. LPS savu 25. gadadienu atzīmēs ar svētku pasākumu, kurā ieradīsies arī LPS pirmais priekšsēdētājs Jānis Bunkšs, bet garas runas un apsveicēju rindas neesot paredzētas. Latvijas Pašvaldību savienībā ir visi novadi un pilsētas, izņemot Krāslavas novadu.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 15.decembra, numurā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas