Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pateicoties opozīcijai, satiksmes ministra amatā apstiprina Anriju Matīsu

Saeima šodien ārkārtas sēdē satiksmes ministra amatā apstiprināja līdzšinējo Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Anriju Matīsu. Par Matīsu nobalsoja 73 deputāti, pret - 12.

Jau iepriekš bija zināms, ka Matīsa kandidatūrai nebūs viennozīmīga koalīcijas atbalsta, un ar nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Matīss rēķināties nevar. Arī Reformu partija iepriekš pauda viedokli, ka atbalsta Matīsu, bet neatbalsta "situāciju un procedūru", kādā viņu paredzēts apstiprināt amatā.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) gan ceturtdien norādīja, ka, pārrunājot būtiskākos iebildumus pret Matīsu, radies iespaids, ka tie ir vairāk saistīti ar kandidāta izvēles principiem, proti to, ka tiek virzīts bezpartijisks ministrs. Premjers gan akcentēja, ka kandidāta atlase notika, vadoties no spēkā esošā koalīcijas līguma, turklāt "Vienotība" gatava uzņemties politisko atbildību par Satiksmes ministriju, proti, Matīsa apstiprināšanas gadījumā strādās ļoti ciešā sadarbībā ar šo partiju.

Par Matīsa kandidatūru satiksmes ministra amatam iepriekš vienojušies "Vienotības" pārstāvji un pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri, veidojot koalīciju, uzņēmušies politisko atbildību par šo ministriju.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Matīss ieguvis inženierzinātņu bakalaura un maģistra grādu Rīgas Tehniskajā universitātē. Iepriekš strādājis arī dažādos amatos Ekonomikas ministrijā (EM), tad 2008.gadā tika iecelts par EM valsts sekretāru, bet 2009.gadā tika pārcelts Satiksmes ministrijas valsts sekretāra amatā.

Kā ziņots, satiksmes ministrs Aivis Ronis pirms mēneša paziņoja, ka viņam dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.

Ronis turpināja strādāt līdz 1.martam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas