Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pauders ierodas tiesā zāļu iedarbībā; Šķēle atkal netiek pie vārda

Tiesa arī otrdien neuzklausīja politiķi Andri Šķēli (TP) tā sauktajā digitālās televīzijas (TV) krimināllietā. Atkārtota tiesas sēde paredzēta 2.septembrī.Lai gan viens no apsūdzētajiem - bijušais valsts a/s Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Māris Pauders - tiesā ieradās, viņš nespēja sniegt liecību, jo tikai vakar izrakstīts no stacionāra un vēl atrodoties zāļu iedarbībā, ziņo Db.lv. Tiesa ņēma vērā šo faktu un atlika tiesas sēdi.

Sākotnēji tiesas sēde kavējās, jo M.Pauders nebija ieradies uz tās sākumu. Viņš informēja tiesu, ka nokavējis transportu un ieradīsies ar nokavēšanos.

M.Pauders tiesā teica, ka jūtas kā zombijs un ietīts vatē, ziņo LETA. Viņam ir viena doma "nokrist uz vietas, sabrukt un aizmigt". Viņš atvainojās, ka nokavējis tiesas sēdi, un pauda viedokli, ka tiesa var lietu skatīt. Savu nokavēšanos viņš skaidroja ar miega zāļu efektu, kura dēļ nav dzirdējis modinātājpulksteni.

M.Paudera advokāts Saulvedis Vārpiņš lūdza lietu atlikt, jo M.Paudera rīcība nav adekvāta un viņš ir zāļu ietekmē. Plašāk par klienta veselības problēmām S.Vārpiņš bija gatavs skaidrot slēgtā sēdē, jo tiesas sēdē bija plaši pārstāvēta prese. Prokuratūra savukārt nepiekrita slēgtas sēdes noteikšanai.

Ārstējošajam ārstam tiks pieprasīta izziņa par M.Paudera veselības stāvokli.

Uz tiesas sēdi bija ieradies arī A.Šķēle. Viņam liecība bija jāsniedz jau pirms nedēļas, bet tas neizdevās, jo M.Pauders bija ievietots stacionārā.

Jāatgādina, A.Šķēles dibinātā trasta kompānija The Yew Tree Trust parādījās saistībā ar digitālās televīzijas ieviesēju Latvijā Kempmayer, liecina tiesā iesniegts prokuratūras dokuments digitālās televīzijas krimināllietā.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

FOTO: Šķēle tiesā vēl neliecina, jo Pauders nonācis slimnīcā

Šķēles ģimene – iespējamie labuma guvēji digitālās TV lietā

Šķēle par digitālās TV lietā iesniegto protokolu: šķiet, tas nav nekas jauns

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas