Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pavļutam nav šaubu par koalīcijas atbalstu iekšlietu ministra amatam virzītajam Eklonam

Partiju apvienības "Attīstībai/Par" (AP) valdes līdzpriekšsēdētājam, kustības "Par" priekšsēdētājam Danielam Pavļutam nav šaubu par koalīcijas atbalstu iekšlietu ministra amatam virzītajam Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietniekam ģenerālim Kristapam Eklonam.

Pavļuts intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra, ka, izraugoties kandidātu vakantajam iekšlietu ministra amatam, tika meklēts cilvēks, kas ir pazīstams un respektējams nozarē.

Pavļuts par AP lēmumu par Eklona virzīšanu nedēļas nogalē informējis Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), kā arī neoficiāli informēti arī koalīcijas partneri. Par ministra amatam izvirzīto kandidātu sarunas koalīcijā, visticamāk, notiks jau šodien sadarbības sanāksmē.

Intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" Pavļuts norādīja, ka no premjera pagaidām reakcija nav saņemta.

"Nesagaidu nekādus īpašus iebildumus pret mūsu virzīto kandidatūru. Attiecīgi rīt un parīt kandidāts varētu tikties ar frakcijām, bet ceturtdien, 26.maijā, varētu notikt balsojums Saeimā. Nekādu indikāciju vai ziņu, ka kādam partnerim būt iebildumu, nav," LTV pauda Pavļuts.

Viņš arī norādīja, ka domā, ka AP atbalstīs Nacionālās apvienības (NA) virzīto ekonomikas ministra amata kandidāti Ilzi Indriksoni (NA).

Jautāts, vai gadījumā, ja pēc 14.Saeimas vēlēšanām AP atkārtoti tiktu pie iespējas vadīt Iekšlietu ministriju, ministra amatam arī tiktu virzīts Eklons, Pavļuts aicināja "neskriet notikumiem pa priekšu", jo vispirms ģenerālim jāiztur balsojums Saeimā. "Jautājumi par to, kas notiks tālāk, tiks risināti laika gaitā. Ja Eklons gribēs palikt politikā, mēs uzņemsim viņu ar prieku, bet par to ir pāragri spriest," pauda Pavļuts.

Kā ziņots, AP nolēmusi vakantajam iekšlietu ministra amatam virzīt Eklonu. VUGD ģenerālis uzrunāts šim amatam vairāku iemeslu dēļ. Tostarp, par viņu esot bijušas labas atsauksmes no iepriekšējās iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP). Partiju apvienībai un ministra amata kandidātam sakrītot prioritātes par iekšlietu sistēmas un valsts drošības jautājumiem.

Pavļuts iepriekš arī norādīja, ka bijis svarīgi izvirzīt kandidātu, kura spēja izprast iekšlietu jautājumus būtu neapstrīdama no pirmās dienas un kura personība un komunikācijas spējas var viest paļāvību.

Kā aģentūru LETA informēja AP komunikācijas vadītājs Edgars Barbaks, Eklona pašreizējās pārvaldības jomas ir operatīvā pārvalde, tehniskā pārvalde, iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde - jomas, kas pašlaik esot kritiski svarīgas visā nozarē.

Kā ziņots, valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA Kariņam pieprasīja Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Tādēļ Golubeva paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību un nolēmusi atkāpties no amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas