Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pēc aknu transplantācijas pacients jūtas labi

Pēc pirmās aknu transplantācijas operācijas Latvijā pacients jūtas labi, portālu _Diena.lv i_nformēja VSIA Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas pārstāve Ieva Stibe.Operācija, ko veica naktī no 13. uz 14. janvāri, ilga 11 stundas, un tajā piedalījās vairāk nekā 20 cilvēku komanda.Aknu no miruša donora transplantēja 46 gadus vecam vīrietim ar hronisku aknu saslimšanu – pacientam bija vispārēji novājināts organisms, aknu mazspēja, dzelte, progresējoša aknu ciroze un aknu nepietiekamība.

Šajā gadījumā aknu transplantācija bija vienīgā ārstēšanas iespēja.Reanimatoloģe Eva Strīķe skaidroja, ka pacienta veselības stāvoklis joprojām ir nopietns, tomēr ir novērojama uzlabošanās. Profesors Jānis Gardovskis stāstīja, ka ceturtajā dienā pēc operācijas cilvēks jūtas labi. "Kā ārstiem teicis pats slimnieks: viņš ir izvilcis veiksmīgo lozi, būdams pirmais slimnieks, kam veic aknu transplantāciju. Mēs ceram, ka atveseļošanās noritēs veiksmīgi," piebilda J.Gardovskis.Ķirurgs Jānis Vilmanis norādīja, ka Latvijā gadā būtu nepieciešamas apmēram 15 līdz 30 aknu transplantācijas. Pašlaik rindā ir 30 pacienti. Diviem ir neārstējamas aknu slimības, bet pārējiem tuvākā gada laikā būs nepieciešama neatliekama aknu transplantācija.Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Arnolds Atis Veinbergs skaidroja, ka slimnīcai kopumā operācija izmaksāja 30 000 – 40 000 latu. Veselības iestāde iegādājusies īpašu aprīkojumu un instrumentus operācijas veikšanai, kā arī ieguldījusi līdzekļus ārstu apmācībā. Pacientam šo operāciju veica bez maksas, jo šos līdzekļus sedza no ieņēmumiem no pētnieciskā darba un sniegtajiem maksas pakalpojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas