Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pēc pirmajām diskusijām Kariņam ir labs iespaids par ministru kandidātiem

Premjera amata kandidātam Krišjānim Kariņam (JV) pēc pirmajām diskusijām radies "ļoti pozitīvs" iespaids par ministru kandidātiem.

Kariņš un viņa pārstāvētās partijas politiķi šodien tikās ar visiem ministru kandidātiem un potenciālajiem koalīcijas partneriem. Kariņš sacīja, ka līdz trešdienas vakaram katrs ministrs strādās pie melnraksta valdības deklarācijai konkrētajā jomā, ceturtdien priekšlikumi tikšot "salikti kopā", bet piektdien, 11.janvārī, plkst.10 notiks partiju kopīgā tikšanās.

Savukārt nākamnedēļ iecerēts risināt problēmjautājumus, ja tādi būs.

Pēc šodienas sarunām Kariņam ir labs iespaids par ministru kandidātiem, kuri saprotot, ka ir svarīgi meklēt kopsaucējus.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt Jaunās Vienotības politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Kariņu.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - Jaunā Vienotība, Jaunā konservatīvā partija, KPV LV, Attīstībai/Par un Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK). Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas. Tātad opozīcija strādās parlamenta lielākā frakcija - Saskaņa un ZZS.

Jaunā Vienotība jaunajā valdībā bez premjera amata varētu vadīt Finanšu ministriju un Ārlietu ministriju, ministru amatiem virzot attiecīgi Jāni Reiru un Edgaru Rinkēviču.

Attīstībai/Par! lēmusi, ka aizsardzības ministra amatam piedāvās Arti Pabriku, kurš būs arī premjera biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam - Juri Pūci, bet veselības ministres amatam - Ilzi Viņķeli. VL-TB/LNNK uzskata, ka kultūras ministres pienākumus būtu jāturpina pildīt Dacei Melbārdei, bet zemkopības ministra amatam tiktu virzīts Kaspars Gerhards. Par parlamentāro sekretāru Zemkopības ministrijā varētu kļūt Jānis Grasbergs.

JKP izglītības un zinātnes ministra amatam virza deputāti Ilgu Šuplinsku, savukārt deputāte Anita Muižniece varētu ieņemt Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārās sekretāres amatu. Tieslietu ministra amatam JKP virzīja partijas līderi Jāni Bordānu, bet uz satiksmes ministra amatu - Tāli Linkaitu.

KPV LV iekšlietu ministra amatam virzīs Sandi Ģirģenu, ekonomikas ministra amatam - deputātu Didzi Šmitu, bet labklājības ministra amatam - parlamentārieti Ievu Krapāni.

 

Top komentāri

Pid-ral-lal-lā
P
Vispār jau par pagājušo Saeimu un valdību sapratīgi cilvēki teica, kā tā esot sliktākā Latvijas vesturē. Pašreizējā Saima šo vēsturi nu jau ir izlabojusi. Tagad kārta valdībai.
Krējums Saldais
K
Tas vispār ir vāks. Premjers, kuram par Latviju nekādas nojausmas, Veselības ministrs, kurš pārliecināts, ka liela daļa pensionāru ir strādājuši un dzīvojuši citā valstī, un vēl kāds ministrs, kura lielākais sasniegums bija uzbraukt uz kājas omītei vecrīgā un aiztīties.
Zigis
Z
Kas pretiga, debila, sizofreniska Vinkele, zagligais korompants, glevais lupata Pabriks (kura vadiba no Latvijas valsts tika nozagta Latvijas valsts teritorija Abrene) var ienemt sodienas Latvija ministra amatu vai jel kadu citu valsts amatu?? Skatoties uz sizofrenisko, histerisko Vinkeli vemiens nak, si vajpratiga kuce ta ienist musu vecakus, vecvecakus ka darija visu iespejamo unneiespejamo, lai tos nabadziba, bada, slimibas nomerdetu un tas vinai izdevas izcili, un sito maitu kliju Vinkeli par ministru?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas