Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Peldēties aizliedz piecās peldvietās, tostarp Vecāķos

Sabiedrības veselības aģentūra (SVA)  šonedēļ  paņēma  peldūdens paraugus 116 peldvietās – Latgales reģionā, Rīgā un Rīgas rajonā, Jūrmalā un Tukuma rajonā. Pēc peldūdens paraugiem SVA noteicis aizliegumu peldēties divās Balvu ezera peldvietās („Ezermala 1” un „Ezermala 2”), kā arī Vecāķu pludmales peldvietā Rīgā.

Peldēties nav ieteicams šādās peldvietās Rīgā - Daugavā pie Salu tilta, Gaiļezera un Ķīšezera peldvietās, kā arī Sēkļu ezera peldvietā Tukuma novada Tumes pagastā. SVA atgādina, ka vēl joprojām pastāv aizliegums peldēties Daugavā – Salaspilī un Saulkalnē (Rīgas rajonā), kā arī nav ieteicams peldēties Lielās Juglas upes peldvietā Rīgas rajona Ropažos un ūdenskrātuvē Tīraines – Olaines autoceļa 16.kilometrā (Rīgas rajona Olaines novadā).  Aizliegums peldēties noteikts peldvietās, kurās  konstatēts liels mikrobioloģiskais piesārņojums, kas liecina par paaugstinātu ūdens fekālo piesārņojumu. Peldūdens kvalitāti var  ietekmēt arī nepietiekami attīrītu notekūdeņu novadīšana ūdens tilpnē, piesārņojumu noplūdes no lauksaimniecībā izmantojamām zemēm.Pārbaudīto peldvietu saraksts atrodams  (SVA) mājas lapā www.sva.gov.lv sadaļā Vides veselība. Kārtējā peldvietas ūdens kvalitātes pārbaude tiek veikta reizi mēnesī, t.sk. arī peldvietās, kurās bija konstatēts mikrobioloģiskais piesārņojums.   SVA vides veselības speciālisti atgādina, ka vietās, kur „Peldēties nav ieteicams”, ūdens priekus nevajadzētu baudīt maziem bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī cilvēkiem, kuri atveseļojas pēc slimošanas vai slimo ar hroniskām kaitēm. Tāpat cilvēkiem, kuriem ir jutīga āda vai ir raksturīgas alerģiskas reakcijas. Apzīmējums „Peldēties aizliegts” liecina par to, ka peldvietas ūdenī konstatētas baktērijas, kas var izraisīt dažādas saslimšanas, piemēram, dizentēriju un salmonelozi.Simptomi, kas liecina par inficēšanos ar kādu zarnu infekciju, ir caureja, slikta dūša, vemšana, sāpes vēderā, galvassāpes un drudzis. Dažas stundas pēc peldēšanās sliktas kvalitātes ūdenī uz ādas var parādīties izsitumi, nieze vai dedzināšanas sajūta. Retāk sastopamas auss infekcijas, acu iekaisumi un elpošanas ceļu infekcijas. Jāatzīmē, ka pēdējos gados par peldūdens izraisītām saslimšanām informācija nav saņemta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas