Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pencis spriedumu Talsu traģēdijā dēvē par tiesnešu atriebību; naudu lūgs valdībai

Lai saskaņā ar tiesas spriedumu Talsu traģēdijā cietušajam izmaksātu 100 tūkstošus latu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) vērsīsies valdībā, lūdzot piešķirt finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

To apliecināja VUGD priekšnieks Ainars Pencis un Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele. Savukārt Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis apliecināja, ka FM atbalstīs naudas piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

"Man ir tāda sajūta, ka tiesa atriebjas visiem par to, ka viņiem algas nav pieliktas. Kur 100 tūkstoši latu? Tur jau divas ugunsdzēsēju daļas jāslēdz ciet. Ja tiek apmierinātas arī pārējās prasības, tad lai tiesa konkrēti parāda, kur vajag slēgt tās ugunsdzēsēju daļas. Es nevaru pieņemt lēmumu, vai depo jāslēdz Daugavpilī vai citur," emocionāli teica A.Pencis.

A.Pencis atzina, ka pacēlāja avārija ir viena no lielākajām traģēdijām Latvijas vēsturē un tiesas lēmums ir jāpilda, taču pašreizējā ugunsdzēsēju paaudze nevar atbildēt par tiem grēkiem, kas tikuši pieļauti pirms 15 gadiem. VUGD priekšnieks norādīja, ka toreiz traģēdijā pieļauti grēki, taču jau tolaik cietušajiem tika zināmas kompensācijas piešķirtas, pat ugunsdzēsēji paši vākuši naudu cietušajiem.

"Vērsīsimies valdībā, lai meklē naudu, turklāt vēl jau ir pārējās prasības, kur vēl tiesas darbi turpinās. Mums tādas naudas nav. Ja valdība noraidīs, mēs vienkārši neko vairs nespēsim darīt, ja uzliks arestu mūsu īpašumiem, tad cilvēkus atlaižam un algas nemaksājam," uzsvēra A.Pencis.

Savukārt FM pārstāvis A.Jarockis paskaidroja, ka Iekšlietu ministrijai ir jāsagatavo līdzekļu pieprasījums, kas jāsaskaņo ar Tieslietu un Finanšu ministriju. FM atbalstīs naudas piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, jo šis gadījums atbilst šīs budžeta apakšprogrammas mērķim. "Mēs nekavēsimies sniegt atzinumu," piebilda A.Jarockis.

Kopumā šā gada budžetā līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem plānoti 13,5 miljoni latu.

Saskaņā ar tiesas lēmumu spriedums jāizpilda desmit dienu laikā, tādējādi sagaidāms, ka valdība jau nākamās nedēļas sēdē varētu lemt par līdzekļu piešķiršanu.

Jau vēstīts, ka Augstākās tiesas (AT) Senāts trešdien atstāja spēkā iepriekšējās tiesu instances spriedumu, ar kuru valstij Talsu traģēdijā cietušajiem jāizmaksā 100 tūkstoši latu. Spriedums nav pārsūdzams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas