Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Pencis spriedumu Talsu traģēdijā dēvē par tiesnešu atriebību; naudu lūgs valdībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ai, ai
a
Šī divkosīgā valsts... Žēl, protams, bojāgājušo bērnu un viņu vecāku, bet... Ar mani pirms 8 gadiem notika negadījums bezatbildīga cilvēka dēļ. Kad lūdzu Augstākajai tiesai, lai lemj par morālā kaitējuma piedzīšanu no vainīgā, tad man atbildēja,ka šajā laikā neesot bijis pieņemts likums par morālā laitējuma kompensācijas piedziņu. Šajā gadījumā, kad nelaime ir izskanējusi pa visu Latviju, "Viens likums un taisnība visiem" nedarbojas. Talsu traģēdija notika vēl senāk kā tas,kas notika ar mani. Divkosīga valsts.
tikai taisnīgi
t
Es domāju, ka būtu tikai taisnīgi, ja šos 100 000,- LS patiešām arī atvilktu no to ugunsdzēsēju algām, kuri tajā laikā strādāja ugunsdzēsības dienestā. Vienalga, kaut vai no pensijām. Galu galā, ja ciestu sava kabata, tas liktu vismaz pārējiem sekot tam, kas notiek šajā organizācijā, lai nenotiek kas līdzīgs. Tagad sanāks, ka samaksās atkal nodokļu maksātāji, tie paši, kuri cieta vai viņu radinieki.
Andris
A
:o), Sēlis, pensionāre - vai jums liekas, ka vecāki tagad jūtas baigi laimīgi? Ja sabruktu nevis ugunsdzēsēju pacēlājs, bet skolas trepes, tilts, kurus ekspluatācijā pieņemtu kāds ugunsdzēsējs vai celtniecības inspektors? Arī vecāki būtu vainīgi? Nav naudiņas? Pencim vajadzēja treknajos gados tiesāšanos pārtraukt un maksāt. Ir zināms, ka cietumos nav ES normām atbilstošs kvadrātmetru skaits uz vienu ieslodzīto. Vai laidīsim ārā? Tiesneši - cita opera. Tomēr - slikti tiesneši vai labi, tomēr TIESISKĀ VALSTĪ TIESAS NOLĒMUMS IR JĀPILDA.
pensionāre
p
tur vecāki bija jātiesā par šādu pārgalvību ,sēdināt bērnus pārpildītā grozā,bet te vēl apbalvos ar šādu prēmiju,cik ta atleks tiesnesim,,advokātam
Sēlis
S
Žēl cietušo,bet ugusdzēsēju kļūda bija tā,ka atļāva par daudz cilvēkiem kāpt grozā.Un tiem veākiem ,kuri savus bērnus ar varu bāza grozā nevajadzētu maksāt ne santīma,jo paliekot uz zemes nebija dzīvības apdraudējuma,tā ka puse vainas jāuzņemas vecākiem,ja ne vairāk..Tādi stulbeņi noslīka arī Daugavā ar kuģīti.
Hmm
H
Zvirbulēnam, Kā tā, Nepiekrītu un daudziem citiem, kas šeit auro! Ir pagājuši 15 gadi un tā ir tīrā nejaušība, ka kāds no jums šobrīd nestrādā VUGD. Ko jūs teiktu, ja jums piepeši uzgāztu uz galvas maksājumu 100 tūkstošu apmērā? JŪS taču ne pie kā neesat vainīgi! Valstij naudas nav, jūs sēdētu un trīcētu, vai paliks jums darba vieta vai ne? Vai taisīgi?
Nu gan!
N
Muļķadesas, lieciet Pencim mieru, jo viņš rūpējas, lai viņa vadītā iestāde varētu strādāt! Tā nav nekāda nieka nauda pašreizējos apstākļos. Un lai Dievs nedod, ja kāds no šiem stulbeņiem-bļāvējiem nokļūs ugunsgrēkā un nebūs, kas glābj. Varat iedomāties to lamāšanos un ārdīšanos?! Pie visa vainīga ir tiesa, jā, jā, tā pati tiesa, kurai nupat nupat uzšaus gaisā algas. Nebija nekāda pamata lietas izskatīšanu novilcināt tik ilgus gadus. Daudzi uzskata, ka tas tika darīts ar nodomu! Bet tā kā tā ir jāizskata, tad tagad, jkad vainīgie, iespējams, jau sen ir pensijā vai strādā citur, maksās tie, kam ar šo lietu nav nekāda sakara.
:o)
:
Depo ir jāslēdz Talsos, kur tiesa šo absurdo lēmumu pieņēma. Vecāki paši bija līdzvainīgi, jo atļāva bērniem kāpt pacēlāju grozos, nevajag vienmēr paļauties tikai uz to, ka kāds cits atbildēs, šajā gadījumā pacēlāja šoferis. Tur nevajadzēja nekādas zināšanas, tikai elementāru veselo saprātu, lai saprastu, ka tie grozi tik daudz cilvēku neizturēs.
zahars
z
Nu tā neko sev - amatpersonas izpratne par tiesu varu!
Ēriks
Ē
Vai tad nogalēt līdzpilsoņu būtu jāuzskata par pažarnieku atriebību jo arī viņiem, tik tiešām, algas neadekvāti zemas? Vispār viņš šoreiz baigos podus gāž... 1) atbild ne vis viena ugunsdzēsāju paaudze vai cita, bet JURIDISKA persona, kuras amatpersonas un pārstāvji bija nolaidīgi, Pat uz to neskatoties, atļaušos minēt, ka arī pirms 15 g. Pencis turpat vien strādāja, tāpat kā daž labs cits dienestā esošs... 2) dienesta naudas grūtībām nevar būt nekāda sakara ar cietušo civilprasību! Vai tāpēc, ka atbildētājam ir naudas grūtības, cietušajam būtu klusējot un ciešot jāsadzīvo ar invaliditāti vai arī, tiem kas zaudēja tuviniekus, guļ zem smiltīm? Priecāšos par katru santīmu, ko cietušie piedzen, jo to kompensāciju ko viņi ir pelnījuši naudā nemaz nevar novērtēt!
Aivars B.
A
Ne reizes neesmu redzéjis kādu vainas apziņu vai sirdsapziņas izpausmi šitam ģenerālim kad iet bojā cilvēki,vienmēr balts enģelītis 15 gadus vilka tiesāšanos! Lops!
Zigis
Z
Ar šo savu runu Pencis uzskatāmi parāda, kas viņš ir - nopuņķojusies tirgus bāba, nevis virsnieks ("ģenerālis" vispār izklausās pēc anektodes, skatoties uz viņa foto). Ak tad Tavas iestādes vainas dēļ uz mūžu sakropļotam cilvēkam Ls 100 000 Tev būs par daudz?! Algas būšot jāsamazina? Varbūt pat tev pašam ies garām kāda plānotā prēmija? Pagaudo vairāk, ākst! Papuņķojies! .... ģenerālis.
made
m
Lai to naudu paņem no resursiem, kas bija paredzēti tiesnešu algu paaugstināšanai no jūnija, bet tiesnešiem pasakiet, ka viņu nauda iztērēta kompensāciju izmaksām, kā viņi paši to ir nosprieduši.
1991
1
Nu Pencis savu un sev pakļautā resora līmeni labi noraksturoja vienā no pēdējām intervijām. Tur viņš pārmeta vienam cilvēkam, kurš pateicoties par veiksmīgi nodzēsto māju, bija ugunsdzēsējiem prombraucot uzdāvinājis konjaka pudeli. Ugunsdzēsēji izrādījās no tiem, kam lieks alkohols mājās neturās. Bija atkorķējuši un piestrebušies turpat savā darba vietā. Uznāca kaut kāda kontrole un bija skandāls. Penča reakcija uz to bija: "Nu nevajag manus puišus cienāt ar šņabi". Kā tādus bez-smadzeņu, un bez-rakstura zvērus zooloģiskajā dārzā. Kāds priekšnieks, tādi padotie. Klausoties šajā Pencī, atklāti sakot, nebrīnos, ka bija iespējama arī noziedzīgā nolaidība Talsos. "
artis
a
Aiztaisi muti, Penci! Ja tu un tavi cilvēki ir tādā līmenī, ka sava prastā stulbuma dēļ var nogalināt nevainīgus bērnus, tad TĀDI ugunsdzēsēji ir jātriec ar sūdainu mietu. Viselementārākos ābeces drošības noteikumus nepilda! Muldēs viņš te vēl!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līderība pozitīvā nozīmē ir ārkārtīgi svarīga

Par to, kādēļ sestdien jāpieceļas un jāaiziet nobalsot par personībām, kas iespējami efektīvāk spēs pārstāvēt Latvijas intereses Eiropā, vēsturnieku Gati Krūmiņu intervē Agnese Margēviča

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas