Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Pensionāri prasa piemērot 100 latu sodu par dažādu sociālo grupu sarīdīšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ministry of Truth
M
Man arī nav ne mazāko šaubu, ko jūs te pārstāvat. Es prasīju ciparus - cik konkrēti, bez jūsu mazsvarīgajām šaubām, Rungainis ir samaksājis nodokļos - un argumentus, bet saņēmu pretī tukšu qwe-kšēķēšanu. Man šāda atbilde un pārjautāšana neder. Sēdieties, divi. Es izmantošu katru spraugu nodokļu optimizēšanai, qwekšķi.
viedoklis
v
Interesanti, ko tad darīja daudzie iebraucēji? Tieši viņi vispirms strādāja celtniecībā, pēc tam rūpnīcās un fabrikās. Jā, pie reizes par padomijas naudu sabūvēja sev dzīvojamās mājas. Latvieši stroikās un pie stanokiem nebija redzami. Šoreiz nav runa par blakus aspektiem, bet par reālajām darba rokām. Metro būvi taču arī kancelēja tikai tāpēc, ka baidījās no iebraucējiem būvniekiem un inženieriem. Ne jau Verze bija tā, kas raka ar ekskavatoru vai strādāja par inženieri padomju rūpnīcā, kur ražoja reālu preci.
sivns
s
šis raksts manī izraisīja lielu nepatiku pret pensionāriem, kamēr pēc rungaiņa izteikumiem jutu simpātijas pret nabadziņiem. Loģika Verzes aktivitātēm?
Lex
L
Vai tajā federācijā nav neviena pensionāra ar juridisku izglītību, lai nevajadzētu gvelzt tādas glupības kā minēts raksta trešajā rindkopā?
Tā viš ir....>>
T
Izskatās esi jauns un zaļš ,vai dzīvo vēl padomju propagandas ietekmē. Pensionāri cēla izsūtījumā,cēla atgriezušies šeit.
viedoklis
v
Notrallināšana un prihvatizācija ir cita opera. Jā, bet kur tad bija gudrie pensionāri, kad notika šī notrallināšana? Vai tad tieši šī sociālā grupa nav atbildīga par to, ka Saeimā ik pēc 4 gadiem vēlēja vienus un tos pašus trallinātājus? Varbūt par to arī vajag uzņemties atbildību? Mani kaitina tas, ka pensionāri stāsta, ka visas rūpnīcas padomju laikā tika uzceltas par viņu naudu. Cēla tieši viesstrādnieki, ne jau vietējie latvieši. Latvieši galvenokārt bija deportēti. Un cēla jau nu gan par padomijas naudu. Drīzāk atņēma Turkmēnijia, Kazahijai, Kirgīzijai, Magadanai, bet iedeva Latvijai. Ar Latvijas resursiem nekas nebūtu uzcelts. Par Maskavas naudu arī metro varēja uzbūvēt. Tā ka nevajag karināt uz krūtīm šo saukli - mēs sastrādājām.
lapsa
l
Jā, ir maksājuši, bet cik? Piemaksu sistēma ir uzjaukusi visu līdzsvaru, kas soc. budžetā bija. Politikāņiem gribājās labi izskatīties vēlētāju priekšā, bet tagad ne atbildēt, ne veikt nepopulāros pasākumus negribās. Par nepārdomātiem lēmumiem būs jāatbild mums visiem kopā. Nu gribēja tos vecāku pabalstus, nu bija skaidri jāpasaka: "Veidosim jaunu apdrošināšanas sistēmu vecākiem, kas zaudē ienākumus sakarā ar bērna piedzimšanu". Paaugstinātu soc. iemaksas par 0,5% un visi visu saprastu, jo vajadzīga lieta. Tagad sakarā ar to, ka pie varas nonāk populisti, sistēma ir izjaukta un cilvēkiem ir jāņem nost nauda.
Tā viš ir....>> viedok
T
Realitāte ir tāda ka neviens mantinieks uz šiem resursiem nepieteicās bet visu prihvatizēja mūsu pašu bāleliņi un ātri vien notrallināja. To visu varēja izlietot daudz lietderīgāk.
viedoklis
v
Vispār jau tās ražotnes Latvijā padomju laikos nebūvēja par šo laiku pensionāru naudu. Nauda tika dota no lielā padomijas katla. Cēla un ražotnes attīstīja ar ievesto strādnieku rokām galvenokārt no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas utt. un par padomijas naudu. Tikpat labi uz šiem resursiem var pieteikties mantinieki no visas bijušās savienības.
Tā viš ir....
T
Izskatās ka, mazās valsts Latvijas, daudzie miljonāri tikuši pie turības vienkārši prihvatizējot pensionāru paaudzes satrādāto bet paši prātīgi saimniekot neprot, vai negrib,jo viss tika pakārtots ātras peļņas iegūšanai nevis mērķtiecīgai ilglaicīgai attīstībai. Ja nemaldos Latvijas pensiju likums tika atzīts par vienu no labākajiem pasaulē. Tas ka valsts atrodas tur kur tā ir atbildība ir jāuzņemas jaunajai paaudzei,jāmeklē izeja no pašu sastrādātā,jo pensionāru paaudzes nodotos resursus jūs nepratāt izmantot lietderīgi. Pensionāri pietā nav vainīgi.
Clash
C
Katram ir tiesības paust uzskatus par buržetu un tā izlietojumu.
Jautājums
J
O, tas man patīk! Miljonārus pensionāri lamā visvairāk! Tur gan būs tiesu darbi! Apvainojumu, aizskārumu izskatīšanai būs jādibina jaunas tiesas, radīsies jaunas darba vietas, samazināsies bezdarbs. Bet vispār es saprotu, ka ar vārda pensionārs lietošanu jābūt ļoti uzmanīgiem - tāpat kā ar vārdiem ebreji un romi.
Naivais
N
Ja mani, bezdarbnieku vai maz pelnošu, kāds pensionārs nolamās par sliņķi un diedelnieku, es arī varēšu vērsties tiesā un piedzīt 100 latus?
Rungainis
R
Arī miljonāri ir sociālā grupa!
Telma
T
Nu bet nestrādājošas māmiņas ar bērniem arī pieder noteiktai sociālai grupai. Simtlatnieki tāpat. Bezdarbnieki arī. Viņi visi tiek aprieti publiski, nemitīgi par viņiem runā un raksta, ka ir slinki, nestrādā, neko neprot un tērē valsts līdzekļus. Tātad arī šo sociālo grupu pārstāvji varēs vērsties tiesā par sarīdīšanu un aizskaršanu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas