Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Pērn Ventspils naftas terminālā mēnesī pārkrautas 750 000 tonnas naftas produktu

Pērn Sia Venstpils naftas termināls (VNT) vidēji mēnesī pārkrāvis 750 000 metriskās tonnas (mt) naftas produktus, tādejādi gada laikā sasniedzot deviņus miljonus metriskās tonnas. Lielāko īpatsvaru kopējā produktu apjomā veidoja 5.5 miljoni mt pa cauruļvadu saņemtā dīzeļdegviela (62%). Papildu tam 2.1 miljons mt (24%) bija pa dzelzceļu saņemtā dīzeļdegviela. „Esam labi uzsākuši šo gadu,” portālam Diena.lv norādīja VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs.

„Janvārī mēs pārkrāvām par aptuveni 9% vairāk nekā vidējais mēneša apjoms bija 2010. gadā, tomēr nav pareizi mēģināt prognozēt gada sniegumu, jo tas ir cieši saistīts ar globālās ekonomikas attīstības tendencēm. Mūsu fokuss paliek uzlabot gan izmaksas, gan kvalitāti pakalpojumiem, ko mēs sniedzam saviem klientiem, kā arī drošības un vides sniegumu terminālī.”

VNT ir viens no lielākajiem naftas un naftas produktu termināliem Baltijas valstīs un vissvarīgākais terminālis Latvijā. Uzņēmuma kapitāla daļas 51% apjomā pieder vienam no lielākajiem Baltijas valstu holdingiem – publiskajai akciju sabiedrībai Ventspils nafta, bet 49% kapitāla daļu pieder Eurotank Holding Sarl, Vitol Grupas meitas uzņēmumam, vienam no lielākajiem enerģijas tirgotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas