Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pētersone iesniegusi sūdzību par zvērinātu advokātu Liepas un Rudāna rīcību LK lietās

AS Latvijas kuģniecība (LK) padomes locekle Olga Pētersone iesniegusi sūdzību par zvērinātu advokātu Laura Liepas un Sergeja Rudāna rīcību Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājam un Zvērinātu advokātu kolēģijas Ētikas komisijas priekšsēdētājam, liecina biznesa portāla _Nozare.lv _rīcībā nonācis dokuments.

Sūdzībā O.Pētersone norāda, ka "zvērinātu advokātu birojs Liepa, Skopiņa/Borenius vai tā atsevišķi advokāti vienlaicīgi pārstāv gan LK, gan Oļegu Stepanovu un Valēriju Godunovu, pret kuriem tieši vai pastarpināti civilā un kriminālā kārtībā vērsusies pati LK vai tās saistītie uzņēmumi par ievērojamu zaudējumu nodarīšanu".

Jau 23.februārī O.Pētersone pieprasījusi LK valdei un padomei izsniegt to līgumu kopijas, pamatojoties uz kuriem zvērinātu advokātu birojs Liepa, Skopiņa/Borenius, L.Liepa, S.Rudāns vai jebkura cita šajā birojā nodarbināta persona saņēmusi atlīdzību par juridiskās palīdzības sniegšanu vai LK pārstāvības nodrošināšanu. Līguma kopijas neesot izsniegtas.

Tāpat arī Zvērinātu advokātu padome neesot reaģējusi uz tai 23.februārī nosūtīto informatīvo materiālu par L.Liepas un S.Rudāna rīcību.

O.Pētersone lūdz sūdzībā izvērtēt minēto zvērinātu advokātu rīcības atbilstību likuma un advokātu Ētikas kodeksa normām un sniegt rakstisku atbildi par sūdzības izskatīšanas gaitu un rezultātiem.

O.Pētersone norāda, ka O.Stepanovs, V.Godunovs un Mārtiņš Kvēps rūpīgi plānojuši un realizējuši vērienīgu zaudējumu nodarīšanu LK un ir ierosināta vērienīga krimināllieta par krāpšanu lielā apmērā.

Iesniegumā, uz kura pamata šis kriminālprocess ierosināts, esot norādīts, ka V.Godunovs, O.Stepanovs, Alvis Akmens, Aivars Enkuzens, M.Kvēps, Rūdolfs Meroni veikuši nereģistrētu uzņēmējdarbību, kā arī izvairījušies no nodokļu maksāšanas milzīgos apjomos. Valstij nodarītie zaudējumi nesamaksātā pievienotās vērtības nodokļa rezultātā sasniedzot septiņus miljonus ASV dolāru (3,4 miljonus latu).

Tāpat publiski esot atklāts, ka šajā kriminālprocesā, kas ierosināts par liela mēroga krāpšanos, slēdzot LK neizdevīgus frakta un kuģu remonta līgumus, aizdomās turētā statuss piemērots O.Stepanovam, V.Godunovam, bet LK - atzīta par cietušo.

Turklāt saistībā ar kriminālprocesa ietvaros atklāto krāpšanas shēmu Apvienotās Karalistes Augstās justīcijas tiesā, Londonā norisinoties civillieta LK prasībā par zaudējumu piedziņu gandrīz 100 miljonu ASV dolāru (48 miljonu latu) apmērā.

Kā ziņots, O.Pētersone LK padomē pārstāv Latvijas valsts intereses, jo 2011.gada 28.janvāra akcionāru sapulcē viņas kandidatūru padomes locekļa amatam izvirzīja LK akcionārs - valsts aģentūra Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas