Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Petraviča (pa vidu) cer, ka iepriekšējais labklājības ministrs Reirs neliegs padomu

Petraviča sola nodrošināt pēctecību LM jau iesāktajiem darbiem

Jaunā labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma uzsvēra, ka nodrošinās pēctecību un turpinās iepriekšējā ministra Jāņa Reira (JV), kurš jaunajā valdībā ir finanšu ministrs, iesāktos darbus. Tāpat Petraviča solīja, ka viņas prioritātes amatā būs algu celšana sociālo aprūpes centru darbiniekiem un minimālā ienākuma sistēmas pilnveidošana.

"Tas ietver sevī gan minimālās pensijas paaugstināšanu, gan sociālo pabalstu paaugstināšanu invalīdiem - 1., 2., 3. grupai -, kā arī invalīdiem kopš dzimšanas, tāpat garantētā minimālā ienākuma paaugstināšana, trūcīgās personas statusa noteikšanas ienākumu līmeņa paaugstināšana. Tie būtu darbi, kas tiešām jāizdara un ir neatliekami.

Protams, nevaru solīt, ka tas notiks šogad, bet ir arī darbi, kurus sāksim šogad, solīja ministre.

Viņa arī uzsvēra, ka tiks turpināti Labklājības ministrijas iesāktie darbi, un cer uz Reira padomu un palīdzību. 

"Es ļoti ceru, ka pie viņa varēšu vērsties, ja man būs vajadzīga kāda palīdzība. Esmu pārliecināta, ka saņemšu atbalstu un palīdzību, bet, protams, viņš būs naudas maciņa turētājs, un mums būs jāsadarbojas," izteicās Petraviča.

Taujāta par to, kā risināt situāciju ar bērniem, kam jāuzaug bērnunamos, ministre solīja, ka "tiks pievērsta uzmanība audžuģimenēm, meklētas iespējas atbalstīt gan audžuģimenes, gan aizbildņus, gan adoptētājus. Mūsu nostāja ir, ka bērniem jādzīvo ģimenēs vai ģimenēm maksimāli pietuvinātos apstākļos." Tāpat prioritāte būšot darbs ar bērnu bioloģiskajiem vecākiem, lai arvien mazāk būtu gadījumu, kad bērns no ģimenes jāizņem. Konkrētu rīcības plānu, kā to iecerēts panākt, Petraviča gan neminēja.

Ministre arī norādīja, ka tiks turpināta pensiju indeksācija, īpašu vērību pievēršot cilvēkiem, kuriem darba stāžs ir 45 gadi un vairāk.

Taujāta, vai ceturtdien ZZS ierosinājums noteikt minimālo vecuma pensiju 50% apmērā no minimālās algas, proti, minimālo pensiju 215 eiro apmērā, tika noraidīts, jo bija nereāls, un vai ir kādi citi alternatīvi ierosinājumi, Petraviča izteicās, ka viņa "būtu ar mieru arī 500 eiro dot pensionāriem, ja vien būtu iespējams, bet šis (ZZS ierosinājums) tiešām bija vairāk politisks izgājiens. Tas absolūti nav iespējams šī gada budžeta ietvaros, bet, kā jau teicu, minimālās pensijas tiks palielinātas, tā ir viena no prioritātēm. Tas, visticamāk, būs ar 2020. gadu."

Uz jautājumu par to, vai ir pamatoti pārmetumi par minimālo vai pat mazāku algu maksāšanu vīra uzņēmumā SIA Monēta, kur Petraviča bija atbildīga par finansēm, ministre atbildēja: "Es šo jautājumu vairs negrasos komentēt. Esmu tik daudz to komentējusi. Tas manā uztverē ir politisks pasūtījums, lai destabilizētu šo situāciju." Petravičai aizdomīgi šķiet tas, ka viņas ģimenes uzņēmumam pastiprināta uzmanība pievērsta tikai tad, kad publiski kļuva zināma viņas pretendēšana uz ministres portfeli.

Jāatgādina, ka Petraviča būs arī viena no tām ministrēm, kas nenoliks Saeimas deputāta mandātu un amatus apvienos.

Top komentāri

Ārsts
Ā
Vai tiešām nevienu nebaida tas, ka sarežģīto Labklājības ministrijas darbības sfēru, kurā Latvija nebūt neizceļas ar panākumiem, vadīs cilvēks ar ķīmiķa izglītību, kura darba pieredze aprobežojas ar grāmatvedes darbu vīra uzņēmumā , bet zināšanu un pieredzes sociālajā darbā NAV VISPĀR!?
a ko ta nu?
a
Piedodiet, bet ko šī klukste var nodrošināt/nenodrošināt?
Jauki
J
Šai sievietei nav paškritikas, tikai vizuālais efekts. Vai tiešām nebija cita cilvēka?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas