Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Petraviču atsauc no Saeimas Ētikas komisijas

Saeimas vairākums ceturtdien nobalsoja par deputātes, labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) atsaukšanu no Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas.

Deputātes atsaukšanu rosināja viņas pārstāvētās partijas KPV LV frakcija, un arī Petraviča balsoja par šo lēmumu.

Kā ziņots, Petraviča trīs reizes pēc kārtas nav apmeklējusi parlamenta Ētikas komisiju, par ko partijas KPV LV Saeimas frakcijai lūgti paskaidrojumi, aģentūrai LETA sacīja komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK).

Petraviča ir šīs komisijas locekle. Līdz šim no viņas pašas nav saņemta informācija par iemesliem, kāpēc nevar ierasties komisijas sēdēs, skaidroja komisijas vadītāja.

Kursīte-Pakule trešdien pieļāva, ka viena iespēja būtu KPV LV lemt nomainīt Petraviču ar kādu citu deputātu komisijā, ja parlamentārietei nav iespējams apmeklēt sēdes. Reizē komisijas vadītāja pauda, ka pašai frakcijai jāizšķiras, kā tālāk rīkoties.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli, ja kāds komisijas loceklis bez svarīga iemesla izlaidis trīs sēdes pēc kārtas, komisijas priekšsēdētājs to paziņo viņa frakcijai. Ja arī pēc tam komisijas loceklis neierodas sēdēs, pēc komisijas priekšlikuma Saeima viņu var atsaukt un ievēlēt citu.

Petraviča paralēli deputātes amatam ieņem arī labklājības ministra amatu un jau iepriekš vairāki Saeimas kolēģi pauduši šaubas, vai politiķe spēs kvalitatīvi strādāt abos posteņos.

Kā ziņots, Petraviča Saeimas deputāta mandātu plāno nolikt tad, kad partijas KPV LV parlamenta frakcijā tiks sasniegta stabilitāte, intervijā aģentūrai LETA sacīja politiķe.

Top komentāri

Tālis Lūsim
T
Liela kļūda ka viņa vispār ir Saeimā!!!
Krējums Saldais
K
Ko nozīmē atsauc? Nevelk? Nav kompetences? Ja pat tādā, amatā neko nevar vairāk kā bastot un tikai iet uz intervijām, ko viņa izdarīs kā ministre?
Priecīgs Jautājums
P
Tomēr gribās zināt ko meiča darīja? Varbūt adija jēru vilnas cimdus, kas bija seno laiku latviešu meitām garants, ka ja tos liek lietā un vietā, viņa paliek pie nevainības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas