Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

Piebalgs: Krievija ir uzticams partneris

Eiropas Komisijas komisārs  enerģētikas jautājumos Andris Piebalgs uzskata, ka nav nepareizi sadarboies ar Krieviju energobiznesa jomā, jo šī valsts ir uzticams partneris. Intervijā laikrakstam _Diena _viņš norāda, ka sadarbības attīstības komisāra amats nav jāuztver kā pazeminājums, jo tas ir "ļoti solīds portfelis".

"Šo posteni pirms tam ieņēma beļģi, dāņi un spāņi. Tas nav pirmā spožuma portfelis, bet tas ir ļoti solīds portfelis, kurš atrodas priekšgalā," par piedāvāto amatu spriež A. Piebalgs. Viņš uzskata, ka kaut kādā mērā ir savu panākumu upuris, jo divas reizes pēc kārtas vienam komisāram nevar dot svarīgu portfeli vienā un tajā pašā sfērā. "Pretējā gadījumā citi komisāri un citas valstis varētu diezgan stipri apvainoties. Taču principā abi šie posteņi ir līdzvērtīgi," teic A. Piebalgs. Komisārs norāda, ka ir ļoti daudzi faktori, kas ir ietekmējuši šādu komisijas vadītāja izvēli. "Tomēr Latvijai arī turpmāk būtu jārēķinās, ka tā ir maza valsts un pats labākais tās kandidāts nevar pretendēt uz visspožāko portfeli. Taču mums arī nebūtu jāpārdzīvo, ka šoreiz būtu iedalīts slikts portfelis - tas ir labs un ievērojams," atkārtoti uzsver A. Piebalgs.

Runājot par enerģētikas jautājumiem, A. Piebalgs izsakās, ka Krievija ir uzticams partneris. "Protams, rodas dažādas problēmas, taču ar izaicinājumiem vienmēr ir jārēķinās. Turklāt visi konktrakti vienmēr ir tikuši realizēti. Tādējādi domāju, ka ar Krieviju mēs turpināsim sadarboties energobiznesa jomā, un tas nav nepareizi," uzskata A. Piebalgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Interviju ar A. Piebalgu lasi laikrakstā "Diena"!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas