Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pielaides nesaņemšana Auziņam netraucēšot vadīt LU

Latvijas Universitātes (LU) rektoram Mārcim Auziņam nepiešķirtā pielaide valsts noslēpumam netraucē viņam veikt LU rektora pienākumus arī pēc likvidētās Latvijas Policijas akadēmijas (LPA) programmu pārņemšanas, _Dienai _norādīja Drošības policijas (DP) preses pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa.

Pielaide valsts noslēpumam vairākām LU amata kategorijām nepieciešama, lai LU veidotu sevišķo lietvedību, taču tā pagaidām ir veidošanās stadijā, stāsta K.Apse-Krūmiņa. LU rektora amats bijis uz DP atsūtītajā amatu sarakstā, kam esot nepieciešama pielaide valsts noslēpumam. Vai M.Auziņam arī nākotnē nebūs problēmu veikt rektora pienākumus bez pielaides valsts noslēpumam, K.Apse-Krūmiņa pirmdien nevarēja atbildēt.

Esošā situācija neskaidrības radījusi Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM). Tās pārstāve Dace Jansone-Klasiņa norāda, ka IZM nav zināmi apstākļi, kāpēc LU rektoram pielaide valsts noslēpumam vispār ir nepieciešama, taču IZM par šo gadījumu vēl interesēšoties.

LU rektoram pēc būtības pieeja valsts noslēpumam nav nepieciešama, jo viņam ar šādiem dokumentiem jāstrādā neesot, taču LU Juridiskā fakultāte rektoru šajā amatu sarakstā iekļāvusi pēc analoģijas ar situāciju LPA, kuras rektoram bija pielaide valsts noslēpumam, Dienai stāsta rektora pārstāve Evija Ansonska. Viņa uzsver, ka LU studiju procesu pielaides nepiešķiršana nekādi neietekmēšot. M.Auziņš esot vērsies Satversmes aizsardzības birojā, lūdzot pārskatīt lēmumu nepiešķirt pielaidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas