Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pīlēns prognozē intensīvākas koalīcijas veidošanas sarunas nākamnedēļ

Nākamnedēļ varētu notikt intensīvākas koalīcijas veidošanas sarunas, gan atkārtoti tiekoties Jaunās vienotības (JV) un Apvienotā saraksta (AS) līderiem, gan partiju profesionāļiem rīkojot sanāksmes jau konkrētās tēmās, aģentūrai LETA teica AS līderis Uldis Pīlēns.

Tāpat nākamnedēļ varētu notikt AS un Nacionālās apvienības (NA) pārstāvju vēl viena tikšanās, pieļāva politiķis.

Pīlēns norādīja, ka AS ir rosinājusi rīkot trīspusējas sarunas ar JV, AS un NA dalību. Reizē, ja JV kā sarunu vedēju skatījumā tas vēl ir pāragri, AS ir gatava turpināt sarunas arī divpusējās tikšanās reizēs.

Pēc ceturtdien notikušās neformālās sarunas ar dažiem "Progresīvo" līderiem, AS politiķis atkārtoti uzsvēra, ka "Apvienotais saraksts" uzskata, ka koalīciju jāveido trīs partijām - JV, AS un NA - bez "Progresīvajiem".

Pīlēna tikšanās ar "Progresīvo" politiķiem Kasparu Briškenu un Mārtiņu Kossoviču laikā apspriests, kā konstruktīvi sadarboties 14.Saeimā - par to, ka varētu atbalstīt arī kādas labas "Progresīvo" idejas, šai partijai esot opozīcijā.

Starp AS un "Progresīvajiem" ir ideoloģiskas atšķirības, piemēram, abas partijas nevieno uzskati. AS politiķis, piemēram, pieminēja "Progresīvo" redzējumu par "dženderismu", kam "Progresīvie" savā programmā esot veltījuši "vairāk vietas nekā valsts drošībai".

Pīlēns kopumā tikšanos ar "Progresīvo" pārstāvjiem novērtēja kā "patīkamu, inteliģentu" un atzīmēja, ka līdzīgi viedokļi iezīmējušies saimnieciskās lietās. Lūgts minēt kādu piemēru, AS politiķis norādīja, ka abas puses līdzīgi vērtē, ka azartspēļu vai kādas citas, vienas atsevišķas lietas dēļ nav pamata bremzēt Rīgas teritorijas attīstību.

LETA ziņoja, ka it kā azartspēļu regulējuma dēļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir apturējusi Rīgas attīstības plānojuma darbību.

Kā ziņots, atbilstoši Valsts prezidenta Egila Levita aicinājumam, JV šonedēļ turpināja padziļinātas sarunas par valdības uzdevumiem un darba prioritātēm nākamajiem četriem gadiem.

Levits pilnvarojis Kariņu turpināt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV uzskata, ka koalīcijā jābūt četriem politiskajiem spēkiem - JV, AS, NA un arī "Progresīvajiem", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV jaunievēlētajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 12, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas