Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pirmajā masu vakcinācijas centru darbības dienā plānots sapotēt 2800 cilvēkus

Pirmajā masu vakcinācijas centru darbības dienā plānots sapotēt 2800 cilvēkus, pavēstīja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Viņa atgādināja, ka šajā nedēļas nogalē Latvijā kopumā vakcināciju nodrošinās visi lielie vakcinācijas centri. Piecas vietas plāno strādāt trīs turpmākās dienas, vēl piecas - vienu dienu 3.aprīlī, savukārt pārējās divas vietas strādās divas dienas.

Pašlaik plānots, ka Lieldienu brīvdienās - trīs dienās - ar 12 vakcinācijas vietām tiks sasniegts aptuveni tāds vakcinācijas apjoms, kādu ikdienā līdz šim nodrošinājuši visi 660 vakcinētāji dienā, pauda Strazda.

Šodien plānots veikt vakcināciju 2800 cilvēkiem, turklāt šāds apjoms sasniedzams pie nosacījuma, ja visi, kuri ir pieteikušies un saņēmuši laiku, atnāks.

Strazda informēja, ka šodien turpināsies iedzīvotāju uzrunāšana vakcinācijai lielajos centros - uzaicinājumus no vakcinācijas veicējiem vai īsziņas saņems gan seniori virs 70 gadiem, gan arī iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, tiks vērtas vaļā vēl divas prioritārās grupas.

Lielie centri saņēmuši vakcīnu apjomu 10 000 devu apmērā šīm Lieldienu brīvdienām.

Kā ziņots, šodien darbu sāka masu vakcinācijas centri. Vakar iedzīvotāji pauda sašutumu un satraukumu par no Veselības ministrijas saņemtajām īsziņām ar aicinājumiem vakcinēties, jo brīvdienā saņemta norāde par nepieciešamību pēc ģimenes ārsta nosūtījumu, ko brīvdienās saņemt ir ļoti sarežģīti.

Šodien no plkst.10 būs pieejami trīs vakcinēšanas centri Rīgā - Ķīpsalas hallē, centrā Atta un Rīgas Centrāltirgus Gastro paviljonā. Šajā laikā darbu sāks arī centri Valmieras Kultūras centrā, Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē, Daugavpils Latviešu kultūras centrā un Daugavpils Kultūras pilī, Jēkabpils Sporta centrā, Zemgales olimpiskajā centrā Jelgavā, Liepājas Olimpiskajā centrā un Jūrmalas Sporta skolā. Visi šie centri strādās līdz plkst.18.

Rīgā, Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā izvietotie centri strādās arī svētdien, kā arī pirmdien. Savukārt Valmierā, Rēzeknē, Jēkabpilī un Daugavpilī esošie centri darbosies tikai sestdien.

Savukārt Cēsīs, bijušajā veikalā Super Netto, vakcinācijas process sāksies svētdien un turpināsies arī pirmdien. Arī šis centrs darbosies no plkst.10 līdz 18.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas