Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pirmoreiz pasniegs Margaritas Stārastes balvu; to saņems pati rakstniece un Katrīne Pasternaka

Ievērojamās latviešu mākslinieces Margaritas Stārastes medaļu Kārļa fonds pirmo reizi pasniegs otrdien, 2.februārī. Balvas pasniegšanas komisija pirmās divas medaļas nolēmusi piešķirt pašai rakstniecei M.Stārastei un projekta Enģeļi pār Latviju vadītājai Katrīnei Pasternakai.M.Stāraste 2.februārī svinēs savu 96.

dzimšanas dienu un saņems medaļu Nr.1, bet K.Pasternakai otrā medaļa tiks piešķirta par devumu bērnu labā projektā _Eņģeļi pār Latviju_, kas neesot novērtējams, informē fonda pārstāve Ieva Cinīte.M.Stārastes medaļa tiek piešķirta par ieguldījumu bērnu problēmu risināšanā, mecenātismu, aktīvu darbību bērnu labā vai dzīvības glābšanu.M.Stārastes balvas pasniegšanas komisijas sastāvā bija dzejniece Lija Brīdaka, kura ir grāmatas par M.Stārasti _Mūžs kā pasaka_ autore, M.Stārastes mazdēls Nils Erdmanis, izdevniecības _Zvaigznes ABC_ latviešu valodas, literatūras un mākslas redakcijas vadītāja Zaiga Lasenberga, Ziemupes Ziemassvētku vecīša biroja vadītāja Liene Glezere un _Latvijas Avīzes_ žurnālists Zigmunds Bekmanis.Margaritas Stārastes medaļu veidojis mākslinieks Jānis Strupulis. Šis apbalvojums turpmāk ar Kārļa fonda un Ziemupes Ziemassvētku vecīša biroja atbalstu tiks pasniegts katru gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas