Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pirms 20 gadiem 4.maijā dzimis jaunietis: Latvija man ir kā mamma

Kāpēc Latvijā dzīvot ir forši? Savās domās dalās jaunieši, kas dzimuši 1990.gada 4.maijā. Šogad arī viņiem būs 20 gadi.

Aivars Stoļerovs
Es domāju, ka forši ir dzīvot Latvijā, jo esmu šeit aizvadījis savus dzīves 20 gadus. Esmu, protams, pabijis ārpus valsts robežām, bet tur nelikās tik jauki kā šeit. Latvija man ir kā mamma, bez kuras nevar dzīvot. Lai arī kā mums pašlaik šeit ietu, es projām no valsts netaisos, bet gan tieši pretēji - es palikšu un, iespējams, ja paveiksies, dienēšu Latvijas armijā.

Vanda Krafta
Manuprāt, forši ir dzīvot Latvijā, jo Latvijā esmu dzimusi, tā ir mana dzimtene, šeit ir visa mana lielā ģimene. Man patīk dzīvot Latvijā. Laikam esmu Latvijas patriote. No Latvijas aizbraukt negribu, vienalga cik grūti laiki būs, cīnīsimies un viss bus labi.

Signe Egle
"Ir uz šīs milzīgās pasaules tāda vieta,
Tur sapņus no mākoņiem paņemt vari.
Viss sākas no mākoņos paņemtā sapņa no domām, no vēlmēm un mērķa katra."
(E. Līvmane)

Lai arī šobrīd valstī nav tā pati spīdošākā mākoņa maliņa, tomēr mēs katrs esam daļa no šī mākoņa, un tas ir arī no mums atkarīgs, kāds šis mākonis būs turpmāk. Nodzīvojot gadu ASV, es sapratu, ka nekur nav tik labi kā mājās.

Māris Grinbergs
Man patīk Latvijas daba un tas, ka Latvijā var izbaudīt visus četrus gadalaikus - vasaru, rudeni, ziemu un pavasari, kas citās valstīs nav iespējams. Tā kā es esmu liels sporta fans, man patīk dzīvot Latvijā, jo varu apmeklēt dažādus sporta pasākumus ar Latvijas valstvienības līdzdalību. Esmu lepns par mūsu sportistiem. Kaut gan Latvijā šobrīd ir krīze, es ticu, ka vienreiz tā beigsies un Latvijā viss nostāsies savās vietās.

Raivis Ustinovs
Latvija nav pārpildīta ar lielpilsētām, te ir daudz vietu, kur var atpūsties pie dabas krūts. Latvijā ir ļoti bagāta daba un, manuprāt, tas ir pats galvenais Latvijas trumpis salīdzinājumā ar citām valstīm.

Rita Litovniece
Forši dzīvot Latvijā ir tāpēc, ka es jūtos te kā mājās! Tā nu ir sanācis, ka esmu viens no tiem cilvēkiem, kam patīk viena mīļa, sev tuva vieta. Citās valstīs atrasties ir mazliet bailīgi - neko nezini, maldies, nav pazīstamu vietu, kur orientēties.... Te es jūtos brīvi - kā savējā.

Māra Vaivode
Manuprāt, dzīvot Latvijā ir forši, jo rokas attālumā ir mana ģimene un draugi. Šeit ir skaista un neskarta daba, kā arī visi četri gadalaiki.

Inta Kupirova
Uzskatu, ka Latvijā dzīvot ir brīnišķīgi, skaista valsts, cilvēki ar īpašu raksturu. Tomēr pašreizējā situācija valstī lika man izbraukt no valsts. Apmēram gadu dzīvoju Lielbritānijā, bet drīz došos atpakaļ.

Artūrs Kuzmins
Tāpēc, ka 4.maija dēļ man skolā būs četras brīvdienas pēc kārtas. Un es vēl joprojām uzskatu, ka 4.maija svinības ir par godu man.

Laila Miķelsone
Uzskatu, ka Latvijā ir forši dzīvot, jo tā ir mana Tēvzeme, šeit ir manas vissvarīgākās lietas - ģimene un draugi! Šeit es esmu uzaugusi un piedzīvojusi neaizmirstamus mirkļus, Rīgas ielas asociējas ar dažādiem notikumiem. Latvija ir skaista valsts, mēs varam lepoties ar daudzajām upēm, ezeriem, vēsturiskajiem pieminekļiem!

Ņina Manuilova
Jo Latvijā ir neaptverami skaista daba.

Mārtiņš Korps
Nenoliedzami, esmu dzimis visnotaļ nozīmīgā laikā, 1990.gada 4.maijā - Latvijas Neatkarības Deklarācijas pieņemšanas dienā. Esmu pateicīgs saviem vecākiem un vecvecākiem, kā arī visiem tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri nesavtīgu iemeslu vadīti cīnījās, ziedoja spēkus un lēja asinis par savu valsti, par tās neatkarību. Izrādu neviltotu cieņu! Manuprāt, nu jau 20 gadus vēlāk daļai Latvijas iedzīvotāju ir zudusi degsme un vēlme darīt visu nepieciešamo, lai Latvijas Republika varētu turpināt iesākto augšupeju. Laika gaitā cilvēkiem ir mainījusies izpratne par vērtībām, kas negatīvi atspoguļojas situācijā, kas patlaban valda Latvijā. Atbildot uz jautājumu "Kāpēc ir patīkami dzīvot Latvijā?", neviļus nāk prāta dziesma - "Nekur nav tik labi kā mājās", kurā kā primārās vērtības tiek uzskaitīta daba un cilvēks, to mijiedarbība. Man ir gandarījums, ka varu Latviju dēvēt par savu dzimteni, pirmkārt jau tādēļ, ka šeit dzīvo apburoša jaunkundzīte Lāsmiņa!

Daba, vienmēr būs neaizvietojams dārgums jebkuram Latvijas iedzīvotājam. Ūdenskrātuves, meži un lauki veido krāšņas ainavas, kuras mūs priecē kā drēgnajos ziemas rītos, tā arī vasaras siltajās naktīs. Nevar nepieminēt Latvijas kultūru, kas nav iedomājama bez tautasdziesmām, dejām, kinofilmām un tikai latviešiem raksturīgām svētku svinēšanas paražām. Grandiozā Latvijas tautas vienotība ir jūtama dažāda vecuma tautiešu iemīlētajos Dziesmu un deju svētkos, kur priekšnesumi tiek izpildīti ar lielu emocionālo atdevi. Mums ir jābūt lepniem par to, kas mums ir bijis, un jātiecas pēc tā, ko varam gūt, neaizmirstot to, kas mums ir. Latvijas dabas skaistums un tautas vienotība ir kā neizmērojams spēks, kā Dimanta bruņas un Titāna šķēps.

Matīss Ločmelis
Latvijas meitenes ir vienkārši neatvairāmas (tas tā, skatoties no čaļu viedokļa), dabai arī nav ne vainas. Patīk tas, ka Latvija ir zaļa - daudz mežu, pļavu. Ir vietas, kur var aizbraukt pie dabas un atpūsties. Es pat nezinu, kas piesaista palikt Latvijā, bet citur dzīvot nemaz negribētu. Vēl Latvijā ir mana ģimene, no kuras tomēr negribētu šķirties.

Rūta Rone
Tāpēc, ka šeit ir manas mājas. Nekur citur neatradīsiet tik pasakainu dabu kā Latvijā. Mums ir viss - paugurainas kalnienes, zaļi līdzenumi, tumši zilas upes, noslēpumaini ezeri, fantastiski dzīvnieki. Kur vēl pasaulē cilvēki sarunājas ar govīm...? Latviešu saikne ar dabu ir apbrīnojama. Mūsu pilsētas ir zaļas. Debesskrāpju vietā debesis "skrāpē" koki - tā ir bagātība. Ārēji cilvēki ir "auksti", bet iekšēji katrs jūt, ka pieder šai zemei. Latvijā ir tik daudz kā forša, kas silda manu sirdi katru dienu, nevis tikai brīvdienās un svētku dienās.

Liene Biete
Īstenībā sanāk, ka ir tikai viena lieta, kas mani atturētu aizbraukt no šejienes - jūra. Tieši tāda, kāda ir Latvijā, citur nav, tās man pietrūktu visvairāk. Un Latvijas ēdieni ir paši labākie!

Līga Ikauniece
Manuprāt, forši dzīvot Latvijā ir, jo tā ir mana Dzimtene. Ļoti patīk Jāņu svinēšana un tās tradīcijas, laikam jau arī nedaudz plusu šiem svētkiem man dod arī tas, ka tad svinu savu vārda dienu. Vienkārši Latvija ir MANA vieta uz šis pasaules. Esmu Latviete, un tāpēc tās ir MANAS mājas.

Edgars Matuks

Forši dzīvot Latvijā ir tāpēc, ka esmu latvietis, esmu šeit dzimis un vienmēr man ir paticis šeit dzīvot! Par spīti visām grūtībām, nekad nav bijusi doma pamest šo zemi, jo zinu, ka otru sirdij tik tuvu vietu uz zemes neatradīšu!!

Līga Kalniņa
Latvijā man patīk dzīvot, jo šeit ir mani draugi, mana ģimene, un tieši tas ir tas, kas rada sajūtu, ka nekur citur es neatrastu labāku vietu, kur dzīvot un justies kā mājās. Manuprāt, tieši cilvēki ir Latvijas lielākā bagātība.

Veronika
Latvijā nav forši dzīvot. Mēs te nedzīvojam, bet izdzīvojam! Tāpēc es drīz braukšu prom uz ārzemēm un tur veidošu savu nākotni.

Aiga Veisberga
Manuprāt, Latvijā ir ļoti daudz skaistu dabasskatu un svaigs gaiss, Latvijā jūtos labi un droši, jo tā taču ir mana dzimtā zeme. Un, manuprāt, man ir paveicies piedzimt šajā nozīmīgajā datumā, 4.maijā, jo šī diena ir svarīga Latvijai un ļoti īpaša man, kā nekā mana dzimšanas diena un vienmēr tā būs brīva diena.

Diāna Galočkina
Latvijā ir forši dzīvot tādēļ, ka šeit ir ļoti skaista daba... ļoti labi cilvēki... Un, tāpēc ka šeit dzīvo visi mani radi un draugi.

Aigars Baturovičs
Manuprāt, dzīvot Latvijā ir forši, tāpēc ka te ir visskaistākā daba, vislabākie cilvēki un, protams, tāpēc ka te ir visskaistākās meitenes.

Inga Borodavko
Bērnībā vēl nevarēju pilnībā sajēgt visu šīs dienas nozīmīgumu un varenību. Tikai uzzinot Latvijas vēsturi mazliet vairāk, biju līdz sirds dziļumiem priecīga un pagodināta par to, ka es piedzimu vienā dienā ar savu valsti, ne katrs cilvēks taču var ar to palepoties. Latvija ir maza un lepna valsts.

Artūrs Salietis
Esmu dzimis un audzis Latvijā. Šeit ir mana dzimtene. Šeit ir mana ģimene, draugi un sapņi. Zinu, ka nekur citur nejustos tikpat labi, kā šeit. Es mīlu šo zemi un ticu, ka reiz viss būs labi.

Zane Zvirbule
Ikvienam latvietim šī diena bija īpaša, un mani vecāki jutās ļoti lepni par to, ka piedzimu tieši šajā datumā. Jau kopš mazotnes manī ir ieaudzināta mīlestība pret dzimteni un, manuprāt, tieši šī iemesla dēļ man patīk dzīvot Latvijā.

Laura Freija
Manuprāt, dzīvot Latvijā ir forši, jo šī zeme ir mana dzimtene, vieta, kur esmu nodzīvojusi visu mūžu. Protams, nekas nav ideāls, bet šī zeme gan, jo mana. Es vienmēr būšu par Latviju, un labprāt nodzīvotu šeit visu mūžu.

Oskars Briedis
Tā ir sanācis, ka esmu nācis pasaulē 4.maijā, tētis būs labi pacenties. Nezinu, vai Latvijā pagaidām ir forši dzīvot. Bezdarbnieku līmenis ir ļoti liels, par padarīto darbu atalgojums mazs ... Nauda izklaidēm nav! Pagaidām pats esmu peļņā - Īrijā, labs darbs un atalgojums. Mani satrauc nākotne, baidos, kā varēšu pabarot savus bērnus (ja būs tādi), vai varēšu dzīvot normālu dzīvi.

Violeta Vita Pentjuša
Šeit tu tomēr esi Mājās.

Karina Kukla
Latvija forši dzīvot tāpēc, ka esmu šeit dzimusi, augusi un mācos. Man šeit ir ģimene, draugi un īstenībā viss, ko es vēlos! Latvijā gribētu strādāt un darīt ko Latvijas, nevis kādas citas valsts labā!

Elīna Ozola
Pirmkārt, es tiešām nevaru iedomāties, ka varētu dzīvot kaut kur citur, nevis Latvijā. Jo Latvija ir Mana Valsts, šeit ir Mana ģimene, Mana vienreizējā un apburoša Mamma, Mani Draugi. Šeit ir pasakaina daba, vienreizēji strādīgi un pacietīgi cilvēki. Un galu galā Es esmu Latviete. Būtībā jau nav vienas atbildes uz jautājumu "kāpēc ir forši dzīvot Latvijā?", jo par jebkuru argumentu varētu teikt - "bet arī Spānijā vai Itālijā nav sliktāk". Laikam jau pats galvenais tomēr ir tas emocionālais arguments - kur gan citur Latviešiem vajadzētu būt forši, ja ne Latvijā?

Dainis Gžibovskis
Latviju sevī izjūtu ļoti stipri, un man prieks šajā valstī dzīvot, jo šeit ir skaista daba un labi cilvēki - ir jau kāds, kurš saskata tikai slikto visā, bet es sevi laikam pie šādiem cilvēkiem nevaru pieskaitīt. Īpašu lepnumu manī rada tas, ka esmu dzimis 1990.gada 4.maijā - esmu neatkarības bērns. Nākotnē, protams, gribētu savas zināšanas papildināt ārzemēs, bet zinu, ka vienmēr atgriezīšos Latvijā, lai šeit ieguldītu savu naudu, dibinātu kādu uzņēmumu, vairotu cilvēkos ticību un prieku, ka Latvija ir lieliska valsts bez dabas kataklizmām un apveltīta ar lielu Dieva svētību. Mums jālepojas ar kultūru – literatūru, mākslu, zinātniekiem, skolotājiem, cilvēku sirds skaistumu un visām pārējām labajām lietām, kuru ir tik daudz, ka tās nemaz nav iespējams uzskaitīt. Varbūt arī kāds šajā valstī saskata drūmu, krīzes sagrautu bezdarbnieku zemi, bet es šajā zemē redzu lielas nākotnes iespējas, bioloģisku pārtiku, talantīgus bērnus un gudrus sirmgalvjus. Turklāt Latvijas skaistākais zieds ir mūsu visskaistākās un burvīgākās meitenes un sievietes...

Dairis Palaps
Es uzskatu, ka dzīvot te ir forši tāpēc, ka esmu šeit dzimis un šī ir mana dzimtene. Patīk lauku daba un viss pārējais. Man negribētos pamest šo vietu. Arī skaistās vasaras šeit ir ļoti jaukas un saulainas, kā arī jāizbauda ziemas prieki. Līdz ar to arī šeit palieku. Latvijā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas