Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Pirms pirmā aborta būs jāapmeklē konsultācijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
to Elīna
t
Lūgums ieskatīties mājas lapā pardzivibu.lv un atsūtīt savā dzīvē pieredzēto. Paldies.
Elīna
E
Nebrīnos, ka Broša uzskata, ka neviens nav kompetents, jo viņa pati tāda nav. Kad konstatēja manu grūtniecību, pirmais, ko viņa teica, nebija apsveikums, bet piedāvājums abortēt manu bērnu. Godīgi sakot biju šokā! Kad atbildēju, ka saglabāšu, nopūtās un sāka aizpildīt papīrus. Kad jautāju, cik liels mans bērniņš (mana grūtniecība bija neplānota un nebiju interesējusies par embrijiem), viņa atbildēja, ka tur nekā neesot. Tikai no vecmātes uzzināju, ka bērniņš ir jau 4 cm liels. Kamēr vadošos amatos sēdēs padomju laiku atliekas, kurām lielāku prieku sagādā grūtniecības pārtraukšana, ne saglabāšana, nekāds demogrāfisks uzlabojums nebūs gaidāms. Uzskatu, ka sieviešu neinformēšana ir noziegums. Katrai, kas grib taisīt abortu, ir jāredz, kas, kā notiek un kādas sekas atstāj. Es nerunāju tikai par fiziskajām sekām. BET šobrīd ginekoloģei problēmas sagādā pat atbildēt uz jautājumu, cik liels ir embrijs, vai viņš ir piestiprinājies dzemdē un tamlīdzīgas elementāras lietas.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!
Un tad vēl brēc, ka "baltā rase izmirstot" un "latvieši iznīkstot"... Lai netaisot abortus! Jā, Rietumi izmirst dabīgā nāvē, jo nav vairs ģimenes un stabilitātes. Kā lai sieviete dzemdē 3-4 bērnus, kas palīdzētu uzturēt pie dzīvības balto rasi, ja viņai pašai par sevi jāgādā? Ja nav vīrieša, kas apgādā tādu lielu ģimeni? Jo sieviete, grūta, ar pāris mazuļiem mājās -- nu nav nekāda strādātāja. Bet vīrietis saviebjas: smird pēc autiņiem... bērni brēc... savāc somu un vācas. Un tad sāk ķengāt tādi gudrinieki sievieti, kas uzdrošinājusies dzemdēt: bērnu mašīna.... kam kājas pleti vaļā... domāt vajadzēja... Tamdēļ sievietes vairs neriskē un nedzemdē vairāk, nekā var aprūpēt pašas. Un rezultātā: dzemdē pēc 35 gadiem, kad pašām ir nauda; un ne vairāk kā vienu bērnu. Latvijas vīriešu vairākums nav nekādi bērnu tēvi; mūžīgie tīņi un boifriendi. Tamdēļ jau meitenes pieķeras tiem "mellajiem", nebūt ne kā cita dēļ... Vai taisa abortus. TĀTAD: VAI NU JĀIEVIEŠ TĀDS LIKUMS KĀ ARĀBIEM, KA TĒVAM BĒRNS IR 100% JĀAPGĀDĀ, KA BĒRNS PIEDER TĒVAM UN TĒVS PAR VIŅU IR ATBILDĪGS -- UN LAI VĪRIEŠI LEPOTOS AR BĒRNU SKAITU -- LAI TĀ BŪTU PRESTIŽA LIETA, NEVIS JAUNS AUTO VAI JAUNA MĪĻĀKĀ -- VAI NU VALSTIJ IR JĀSTĀJAS VĪRIEŠU VIETĀ UN JĀMAKSĀ TĀDAS MĀMIŅALGAS, LAI VAR IZTIKT. Citādāk pēc 25 gadiem tik tiešām latviešu vietā būs nēģeri, ķīnieši un arābi. Un būsim vien paši pelnījuši!
Etiķete
E
Dažiem patiešām patīk simulēt aktīvu darbību. Labāk būtu apkopot un publiskot pilnu sarakstu, kur tad apmulsusī potenciālā māte, kas varbūt pati ar savu dzīvi knapi tiek galā, var vērsties pēc palīdzības un atbalsta, ja nu tiešām saprot, ka bērns būs, bet - ko darīt ar mācībām, darbu, galu galā - bērnu, kur dzīvot, ko ēst, kā bērnu apģērbt, kur likt, kad māmiņu alga beidzas, bet pieskatītāja nav (vecmāmiņai pie labākās gribas vēl 20 gadus jāstrādā līdz pensijai)- pilnīgi nav skaidrs. Kā nu tur teica - nemāciet mani dzīvot, bet labāk atbalstiet materiāli. Diemžēl visi sieviešu dzimstības publiskie veicinātāji savos garajos un patriotiskajos tekstos tā arī nav atbildējuši uz jautājumu, ko darīt to (kā minimums pusgadu), kad māmiņu alga beidzas, bet iespējas, lai bērnu pieskata bērnudārzā, nav.
scully
s
un ne jau naudā, pabalstos tā "sāls" - palasiet te, piemēram, par dzimstību http://www.puaro.lv/lv/politikas-raksti/jurgis-liepnieks-par-ceceniem-un-latviesiem
  • 0
  • 0
Paga-paga
P
Ņemot vērā to, ka jau šobrīd likums nosaka, ka ārstam, izrakstot nosūtījumu, ir pienākums informēt sievieti par grūtniecības pārtraukšanas būtību, iespējamiem medicīniskajiem sarežģījumiem, kā arī par iespēju saglabāt topošajam bērnam dzīvību, šīs priekšlikums nāk ar virkni jautājumu, piem.: 1. Ko nozīmē "obligāts"? Obligāti nosūtīt vai obligāti iet? 2. Ja obligāti iet, tad kas būs šajā konsultācijā tāds, kas nav jau likumā paredzēts? Kāpēc uz konsultāciju vispār būtu jāiet? 3. Kas nodrošinās šo konsultāciju sniegšanu? Kās tie būs par speciālistiem, kas šo konsultāciju sniegs? 4. Kas maksās par konsultācijām? Ceram, ka tuvākajā laikā atbildes uz šiem jautājumiem līdz mums nonāks.
scully
s
informē, formāli pasakot vienu teikumu. Un? Ja vispār pasaka. Kurš to konrolē?, ir runa par nopietnāku parunāšanu, lai lēmums nebūtu nepārdomāts. kāpēc tad joprojām pilns ar sievietēm, kas nožēlo un tagad esot šai pašā situācijā, būtu rīkojušās citādi. tātad esošā sistēmā nestrādā. Tāpēc arī šādas pārmaiņas.
  • 0
  • 0
Apsveicami u8n prātīgi
A
Apsveicami un prātīgi! Ja tas vēl nāks kopā ar atbalstu no valsts, pašvaldības un krīzes centriem, tad varam cerēt, ka neauglīgu un nelaimīgu jaunu sieviešu skaits vismaz nepalielināsies. Arī kāds bērniņš varbūt ieraudzīs dienas gaismu, jo citādi izmisusī māte to iespējams nogalinātu ar ginekologu rokām:(((
To Nu lieliski
T
Vispirms vajadzētu saprast to, ka sekss ir intīma padarīšana, nevajag virināt kājas katram deguna galā, tad arī nebūs tāda situācija, ka tēvs aizlaižas. Tomēr sieviete ir tā, kura pieņem gala lēmumu, jo tīri tehniski vīrietim tas nav iespējams.
  • 0
  • 0
Teodora> Nu lieliski
T
Un Jums vēl vairāk piekrītu.
  • 0
  • 0
Teodora> Apsveicami u8n prātīgi
T
Piekrītu.
  • 0
  • 0
Nu lieliski
N
Kāda velna pēc ir vajadzīga visa šī valsts, pašvaldības un krīzes centru piesaistīšana, ja patiesībā ar visiem šiem pātariem un konsultācijām vajadzētu vērsties pie tiem vīriešiem, kuri, padzirdējuši, ka seksam ir bijušas sekas, mudīgi nozūd un mierīgi dzīvo tālāk, it kā šai grūtniecibai ar viņiem nebūtu nekāda sakara? Kāpēc vienmēr par vainīgo tiek pasludināta vienīgi sieviete neatkarīgi no tā, vai viņa dzīvo vai nedzīvo laulībā? Un tie visi liekuligie sludinātāji, kuri te pēdējā laikā saviesušies, cītīgi izliekas nemanām vīrieša lomu visā notiekošajā?
  • 4
  • 0
Laba doma,
L
un tie, kuri šo sievieti būs pierunājuši bērnu saglabāt, neklausoties nekādos viņas argumentos, lai turpmāk šo bērnu palīdz arī uzturēt. Lai uzņemas atbildību pa īstam. Lieciet taču vienreiz tās sievietes mierā. Lēmums izdarīt abortu jau tāpat ir pietiekami smags, kāpēc jūs uzskatāt, ka jums ir tiesības iejaukties viņu dzīvē?
scully
s
runājam tā it kā abortu ietu taisīt aiz baigās nabadzības. vai ziniet vispār , cik aborts maksā? Daži mēnesi par to pārtiku pērk
  • 0
  • 0
Protams,
P
ka plika parunāšanās varētu līdzēt vien nelielam skaitam gadījumu, bet visām pārējām sievietēm vajadzētu palīdzēt arī tīri praktiski - ar dzīvesvietu, uzturlīdzekļiem utt. Jo mēs taču zinām, ka ir ne mazums vīriešu, kuri, uzzinot par draudzenes grūtniecību, laižas tālēs zilajās. Sieviete varbūt arī negribētu grūtniecību pārtraukt, bet materiālā bezspēcība to liek darīt.
  • 4
  • 0
who cares
w
"tie darba grupas locekļi, kuri neatbalstīs obligātu konsultāciju noteikšanu, "uz savas sirdsapziņas uzņemsies atbildību par sievietēm un viņu sāpēm"" === Reāls "arguments"...
kaut kādi muļķīgi ultimāti:
k
"uz savas sirdsapziņas uzņemsies atbildību par sievietēm un viņu sāpēm",
AAAAAAAAAAAAAAA
A
Beidzot kāds sāk domāt arī par BĒRNIEM\ un kā atjaunot latiešu skaitu nevis tos vilināt projām no dzimtenes un kūdīt mātes uz slepkavību
  • 1
  • 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas