Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Plāno ieviest detalizētākus sodus autopārvadājumu jomā

Trešdien Saeimas Juridiskās komisijas atbalstītie grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredz ieviest detalizētus sodus autopārvadājumu jomā atkarībā no pārkāpuma smaguma, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienestā.

Par atsevišķiem pārkāpumiem naudas sodi būs mazāki, bet ļaunprātīgu rīcību plānots sodīt bargāk nekā līdz šim, klāstīja dienesta pārstāvji.

Par mazāk smagiem darba un atpūtas laika režīma pārkāpumiem sodus paredzēts samazināt, bet ļoti smagus sodus piemēros par pārkāpumu slēpšanu. Piemēram, tas attieksies uz gadījumiem, kad dati uz tahogrammas dažādu iemeslu dēļ nav salasāmi, izmantota neatbilstoša tipa tahogramma vai, ja nepamatoti lietotas vairākas tahogrammas vai vadītāja kartes.

Par būtiskiem pārkāpumiem sods paredzēts ne tikai transportlīdzekļa vadītājam, bet arī viņa darba devējam. Piemēram, ja vadītājs nepārtraukti vadījis transportlīdzekli 30 līdz 90 minūtes ilgāk, nekā atļauts, vadītājam sods plānots robežās no 30 līdz 50 latiem, bet pārvadātājam - no 50 līdz 150 latiem.

"Arī darba devēji ir līdzatbildīgi par satiksmes drošību un savu darbinieku rīcību uz ceļa. Arī viņiem ir jānodrošina, lai šoferi ir izgulējušies, atpūtušies un noguruma dēļ neapdraud citu cilvēku veselību un dzīvību," norādīja Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Ilma Čepāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas