Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Plānotais finansējums nozīmētu Latvijas institūta likvidēšanu

Ārlietu ministrija (ĀM) likvidēs Latvijas institūtu (LI), ja nākamā gada budžets tam tiks samazināts līdz 21 tūkstotim latu. Ar šādu budžeta apmēru iestāde nākamgad nevar izdzīvot, tomēr gan institūta, gan Ārlietu ministrijas kopīga nostāja ir institūtu saglabāt un cīnīties par tā finansējumu.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (Tautas partija) Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem pastāstīja, ka LI nākamgad plānotais budžets ir vien 21 tūkstotis latu. Šā gada budžeta grozījumos LI izdevumiem atvēlēti 117 tūkstoši latu.

"Ar šādu naudu [21 tūkstoti latu] mēs Latvijas institūtam pieliekam punktu. Latvijas institūts nav spējīgs funkcionēt ar šādu finansējumu," Riekstiņš sacīja.

Institūta vadītājs Ojārs Kalniņš precizē, ka lēmums par iestādes likvidēšanu nav. "Ārlietu ministrs ir teicis, ka gadījumā, ja iestādes budžetu samazina līdz 21 tūkstotim latu, tas būtu tas pats, kas institūta likvidēšana," norāda O. Kalniņš, kurš arī piedalījās komisijas sēdē. "Tā ir mūsu kopīgā pozīcija. Ārlietu ministrija nevēlas institūtu likvidēt un cik es saprotu, cīnīsies par esošā budžeta 55 tūkstošu latu apmērā saglabāšanu nākamajam gadam," skaidro institūta vadītājs.

Sākotnēji LI 2010.gada budžets bija plānots aptuveni 75 tūkstošu latu apmērā, taču tas samazināts par 55 tūkstošiem latu.

Riekstiņš norādīja, ka jau šogad LI darbinieku skaits samazināts no 12 līdz četriem cilvēkiem un iestāde pārcelta uz lētākām telpām. Ministrs arī uzsvēra, ka, neskatoties uz to, no ārvalstu diplomātiem tiek saņemti pateicības vārdi par LI gatavotajiem materiāliem saistībā ar pašreizējo situāciju valstī.

Jau vēstīts, ka septembra beigās Riekstiņš joprojām uzskatīja, ka LI, neskatoties uz ierosinājumiem atteikties no šīs funkcijas, ir jāsaglabā.

Riekstiņš aģentūrai BNS atzina, ka likvidēt šo iestādi būtu nepareiza rīcība.


(papildināta 1.-3. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas