Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Plaude: kustības mērķis panākt, lai 2020.gadā vidējā alga ir 3000 eiro mēnesī

Kustības Par labu Latviju manifestu parakstījuši jau 3277 dalībnieki, kustības oficiālās prezentācijas pasākumā teica tās dibinātājs Guntis Belēvičs.

Kustībai ir 537 atbalstītāji Rīgā, 721 - Latgalē, 855 - Kurzemē, 322 - Zemgalē un 872 – Vidzemē, vēsta LETA.

Šodien sanāksmē kustības dibinātājs Gunārs Ķirsons atzina, ka «Latvijā dalās ar visu, tikai ne ar politiku». Arī politikā ir jākonkurē ar kvalitāti, ir pārliecināts Lido īpašnieks Ķirsons. «Es gribu apvienot politiķus, lai viņi strādā Latvijas labā, un mēs būsim viņiem blakus,» teica Ķirsons.

Pagaidām konkrētāk par kustības pārtapšanu politiskā organizācijā tās dibinātāji neizsakās.

Šodien sapulces dalībnieki noklausījās vairāku ekspertu priekšlasījumus par Latvijas ekonomikai svarīgām problēmām.

Kustības mērķis ir panākt, lai Latvija ir izcilākā mazā ekonomika Eiropā 2020.gadā ar vidējo algu 3000 eiro mēnesī, šodien kustības Par labu Latviju dibināšanas konferencē teica uzņēmēja Ieva Plaude-Relingere.

Viņa pārmeta politiskajai elitei, ka kopš 2004.gada Latvijai vairs nav virsmērķa un redzējuma par valsts attīstību ilgtermiņā. Te gan jāatgādina, ka līdz 2008.gada nogalei pie varas bija Tautas partijas un LPP/LC premjeri.

Ogres mērs Edvīns Bartkevičs kā šķērsli valsts attīstībai konferencē minēja lielo birokrātiju valsts pārvalde. Viņaprāt, saprātīgi būtu atļaut visu, kas nav aizliegts un nodot kompetenci no augstākā valsts pārvaldes līmeņa uz zemāko, lai pašvaldību darbība būtu efektīvāka.

Savukārt ekonomists Uldis Osis konferencē teica, ka uzņēmēji ar savu pieredzi var palīdzēt valstij, izstrādājot savu rīcības programmu. Viņš teica, ka ir jāstrādā tā, lai valsts var atbrīvoties no ārvalstu naudas devēju noteikumu diktāta.

U.Osis uzskata, ka ir jāsamazina ministriju skaits un jāveido otrā līmeņa pašvaldības – apriņķus, kam nodot daļu valsts pārvaldes funkciju.

Savukārt aktrise un producente Leonarda Ķestere konferencē uzstājās par kultūru, uzņēmējs Didzis Šmits - par Latvijas konkurētspēju.

Kustības Par labu Latviju dibināšana šodien pulcēja ļaužu pilnu Latvijas Universitātes (LU) Lielo aulu – te bija ieradušies vairāki simti cilvēku, ne tikai ļoti daudzi uzņēmēji, bet arī TP un LPP/LC politiķi, Saeimas deputāti, kā arī pašvaldību vadītāji un redzami politiķi, piemēram, Andris Ārgalis.

Taču neviens no Dienas uzrunātajiem uzņēmējiem – ne Guntis Rāvis, ne Jānis Naglis, Kirovs Lipmans, Ivars Strautiņš, ne arī ekonomists Uldis Osis – nav gatavs kandidēt Saeimas vēlēšanās.

Sanākušo vidū ir arī citu partiju biedri, piemēram, Guntis Vilnītis no ZZS, kas vēl nesen vāca parakstus par ZZS līdera Augusta Brigmaņa nomainīšanu amatā.

Pasākumu vadīja moderators Ģirts Timrots, kurš plašāk pazīstams kā LNT rīta raidījuma 900 sekundes vadītājs.

Uzņēmējs Guntis Belēvičs, atklājot konferenci, aicināja atjaunot māmiņu algas, finanšu ministram reizi mēnesī Saeimā atskaitīties par budžeta izpildi, kā arī valdībai līdz Saeimas vēlēšanām sagatavot nākamā gada budžeta projektu. Viņš arī aicināja žurnālistus dot tribīni tikai tām partijām, kuras var prezentēt savu budžeta projektu.

Jau ziņots, ka kustības dibinātāji vienojas, lai aizstāvētu Latvijas nacionālās intereses šī jēdziena plašākajā nozīmē.

(papildināta visa ziņa un ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas