Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 13. jūnijs
Uva, Ainārs, Zigfrīds

PLL atkal paraksta memorandu – šoreiz ar arodbiedrību savienību

Vienojoties par nepieciešamību noteikt neapliekamo minimumu minimālās algas apmērā (šobrīd 180 lati), trešdien Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) parakstīja saprašanās memorandu ar politisko apvienību Par labu Latviju! (PLL).

Apvienība rosinās paredzēt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atlaidi 25% apmērā par katru bērnu ģimenē, arī strādājošiem pensionāriem neapliekamo minimumu plānots palielināt līdz minimālās algas apmēram.

Saskaņā ar memorandu apvienība PLL ieviesīs darba devējiem nodokļu atlaides par jaunu kvalificētu darba vietu radīšanu. Paredzēts pilnveidot un uzlabot bezdarbnieku pārkvalifikācijas iespējas, lai viņi pēc iespējas ātrāk atgrieztos darba tirgū. Abas organizācijas uzskata, ka „100 latnieki” nav ilgtspējīgs risinājums, informē PLL preses sekretārs Edgars Vaikulis.

Plānots pārskatīt Valsts darba inspekcijas pienākumus, nosakot, ka tai visi savi resursi ir jāveltī darba tiesisko attiecību un darba drošības kontrolei, nevis cīņai ar ēnu ekonomiku („aplokšņu algas”, nelegālā nodarbinātība), kam būtu jābūt Finanšu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta kompetencē.

Vienošanās paredz nepieļaut vairāku valstij stratēģiski svarīgu uzņēmumu privatizāciju - Latvenergo, Latvijas Valsts meži un Latvijas dzelzceļš.

Memoranda parakstīšanā piedalījās PLL valdes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis un valdes loceklis Andris Šķēle (TP), arodbiedrību savienību pārstāvēja tās priekšsēdētājs Pēteris Krīgers un priekšsēdētāja vietnieki - Egīls Baldzēns un Līvija Marcinkēviča.

Jau ziņots, ka PLL pirms Saeimas vēlēšanām parakstījusi vienošanās ar vairākām nevalstiskajām un profesionālajām organizācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas