Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Poikāns: žurnālisti manu īsto personību nezināja

Neo pirms datu publiskošanas konsultējies ar žurnālistu Jāni Domburu, šodien īpaši sasauktajā preses konferencē pavēstīja Ilmārs Poikāns. J.Domburs gan neesot zinājis, kas slēpjas aiz vārda Neo. To nav zinājusi arī _De facto _žurnāliste Ilze Nagla, ir pārliecināts I. Poikāns.

Kā pavēstīja I.Poikāns, ar J.Domburu viņš konsultējies elektroniski. Viņš vēlējies uzzināt, kā publicēt datus, lai tajos privātpersonu aizskārums būtu mazāks par sabiedrības iegūto labumu. Savukārt ar LTV žurnālisti Ilzi Naglu sazinājies telefoniski ar izmainītu balsi, jo žurnālisti pazīstot sen. I. Poikāns ar I. Nagli gan tikās pērn vasarā Skanstes ielā pie Valsts ieņēmumu dienesta kādā kafejnīcā, taču tikšanās laikā pārrunātais bijis pilnīgi nesaistīts ar Vasts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmas skandālu. Arī Exigen Latvia viņam esot paziņas, jo datoriķu pasaule ir maza. Kaut gan viņš bijis pazīstams gan ar I. Naglu, gan programmētājiem, tam nav bijusi nozīme šajā lietā.

I. Poikāns atklāja, ka viņam zināmas piecas vietas, kur policija vienlaicīgi otrdien vakarā veica kratīšanu: viņa darbavietā, pie vecākiem, deklarētajā dzīvesvietā, faktiskajā adresē un I. Naglas dzīvoklī. Aizturēšanas brīdī vienīgais, kas liecinājis par viņa saistību ar I. Naglu, bija telefona numurs viņa mobilajā telefonā, jo datorā vairs nekādas informācijas saistībā ar to nav atradusies.

Viņš klāstīja, ka organizācija 4. Atmodas tautas armija  ir bijis tikai aizsegs un leģenda, lai darbotos. "Lāčplēsis no manis nekāds nesanākts, bet Neo cīnās pret pastāvošo sistēmu ar virtuālās vides palīdzību," par izvēli nosaukt sevi par Neo klāstīja I. Poikāns.

Nākotnē politisku darbību viņš neplāno uzsākt. "Partiju būšana mani nesaista. Tiklīdz ar kādu partiju saistīšu sevi, pievilšu pārējos atbalstītājus. Mani mērķi ir virs partiju interesēm."

Pagaidām pēc drošības līdzekļa piemērošanas viņš nav saukts uz nopratināšanu izmeklēšanas iestādēs.

(Papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas