Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Policija aiztur mantkārīgu slepkavu trijotni

Valsts policija aizturējusi kādu trijotni, kas mantkārīgos nolūkos noslepkavojuši savu paziņu un gatavojušies vēl vairāku cilvēku nonāvēšanai, liecina policijas rīcībā esošā informācija.

Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins žurnālistiem pastāstīja, ka kāda neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniece, Rīgas Stradiņa universitātes medicīnas students un vēl viens viņu līdzzinātājs aprīļa sākumā nogalinājuši savu paziņu un gribējuši noslepkavot arī viņa priekšnieku, taču pārdomājuši un pārorientējušies uz ekskluzīvu auto pārdevējiem.

Trijotne jau bija sarunājusi tikšanos Juglā ar kādu vīrieti, kas pārdeva savu 2006.gadā ražoto "BMW 525", taču neilgi pirms plānotās slepkavības policija viņus aizturējusi.

Jaunieši, kuri bija vecumā no 20 līdz 23 gadiem, ilgāku laiku pazinuši kādu vīrieti, kurš bijis administrators kādā uzņēmumā un radījis turīga cilvēka iespaidu. Tas trijotni pamudinājis iegūt no viņa lielu naudas summu un pašu vīrieti noslepkavot. Visi četri kādā dzīvoklī Rīgā, kas piederējis vienam no grupas locekļiem, kopīgi lietojuši alkoholu, tad vīrietis ticis žņaugts un viņam pieprasīta nauda.

Pēc ilgstošas žņaugšanas grupas dalībniece pārbaudījusi vīrieša pulsu un atzinusi, ka viņš vēl ir dzīvs, tad vīrietis žņaugts vēl un divos piegājienos nogalēts. Tajā pat naktī trijotne vīrieti aizvedusi uz mežu, aplējusi ar benzīnu un aizdedzinājusi.

Materiālais guvums gan bijis neliels - mobilais tālrunis un mazliet skaidras naudas, kas atradās vīrieša makā, sacīja Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks.

Par nākamo upuri trijotne izraudzījusies noslepkavotā vīrieša darba devēju, kurš bijis labi situēts, par ko noziedzīgā grupa zinājusi. Pagaidām vēl neskaidru iemeslu dēļ viņi gan domu nogalēt šo vīrieti atmetuši un nolēmuši lielas naudas summas gūt citā veidā - meklējot sludinājumu serveros auto tirgotājus, kas piedāvājuši dārgas automašīnas, kuras ražotas pēc 2005.gada. Viņi bija plānojuši automašīnu tirgotājus noslepkavot, paņemt viņu naudu, bet braucamos nodot autokapsētā.

Abi grupas vīrieši sarunājuši Juglā tikšanos ar kādu automašīnas BMW tirgotāju un jau bijuši pilnībā ekipēti nežēlīgajam darbam - koferītī viņiem līdzi bijuši divi naži, virves, gumijas cimdi, kā arī mazgāšanas līdzeklis gadījumam, ja automašīnā tās īpašnieka slepkavošanas laikā izplūstu asinis.

Taču kriminālpolicisti šo shēmu jau bija izskaitļojuši un abus vīriešus aizturēja neilgi pirms tam, stāstīja Grišins.

Visi trīs grupas dalībnieki atrodas apcietinājumā, iepriekš viņi nebija nonākuši policijas redzeslokā, nelietoja narkotikas, nebija arī pārāk iecienījuši alkoholu.

Liecību sniegšanas laikā jaunieši apzinājušies jau nodarīto un plānoto darbību sekas un šo noziegumu smagumu, tāpēc nopratināšanas laikā liecības jau vairākkārt mainījuši sev par labu, līdz ar to precīzi vēl nevar pateikt plānoto darbību secību un nolūkus. Tomēr izmeklētāji pēc pieredzes norādījuši, ka tās varētu būt sadzīviskas problēmas, ko radījis nepietiekams naudas daudzums, norādīja Grišins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas