Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Policijas akadēmiju varētu likvidēt jau šogad

Policijas akadēmiju varētu likvidēs jau šogad. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) kā ticamāko variantu izdevumu samazināšanai iekšlietu struktūrās redz akadēmiju likvidēšanu jau šoruden, kad būs notikuši pēdējo kursu studentu izlaidumi. Iepriekš bija plānots šogad jaunus studentus neuzņemt, bet mācības nākamajā mācību gadā vēl turpināt.

L.Mūrniece otrdien pēc valdības paplašinātās sēdes, kurā diskutēja uz kā rēķina samazināt valsts tēriņus par 500 miljoniem, izteicās, ka studenti, kas mācījās Policijas akdēmijā varētu turpināt studijas Latvijas Universitātē.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministrijas vadība secinājusi, ka akadēmija savu mērķi nav attaisnojusi, jo patlaban tajā tiek gatavoti jaunie juristi, no kuriem vairums nav derīgi reālajam policista darbam. Tikai retais no Policijas akadēmijas absolventiem pēc akadēmijas pabeigšanas turpina darbu iekšlietu struktūrā. Lielākā daļa no viņiem dodas strādāt  privātajā sektorā. Turklāt jurista specializāciju Latvijā var apgūt arī virknē citu augstskolu, konstatējusi Iekšlietu ministrijas vadība, tāpēc nolemts, ka ministrijai neesot lietderīgi par saviem budžeta līdzekļiem uzturēt Policijas akadēmiju, lai gatavotu darbaspēku privātajam sektoram. Savukārt Policijas akadēmijas Senāts nolēma, ka iekšlietu ministres dotais uzdevums nav likumīgs.

L.Mūniece arī pieļauj, ka ātrāk – augustā un septembrī jau tiks sāktas iekšlietu sistēmas strukturālās reformas. Tas nepieciešams, jo IeM izdevumi šogad vēl jāsamazina par 9 miljoniem latu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas