Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Policisti vairs nevarēs piestrādāt par detektīviem

Saeimas Aizsardzības komisija otrdien, 17.aprīlī, izskatīšanai trešajam lasījumam atbalstīja grozījumus Detektīvdarbības likumā. Grozījumi nosaka, ka tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas un darbinieki nevarēs saņemt sertifikātus detektīvdarbības veikšanai, portālu Diena.lv informēja Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs. 

Likuma grozījumu mērķis ir uzlabot vienlīdzīgas konkurences apstākļus detektīvdarbības jomā. Grozījumi paredz, ka sertifikātu par detektīvdarbības veikšanu būs tiesīgi saņemt tie iedzīvotāji, kuri nav tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas vai darbinieki.

Grozījumi izstrādāti, ņemot vērā, ka ar tiesībsargājošajām iestādēm nesaistītie detektīvi neatrodas vienlīdzīgas konkurences apstākļos. Jo tiesībaizsardzības iestāžu darbinieki pildot savus amata pienākumus, izmanto dažādas datu bāzes un viņiem ir pieejams liels informācijas apjoms, kuru tie var izmantot arī detektīvdarbības veikšanai. 

Likumprojektā noteikti stingrāki kritēriji, kas attiecas uz personas sodāmību. Grozījumi paredz detektīvdarbības aizliegumu personām, kas sodītas par alkoholisko dzērienu, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē izdarītiem pārkāpumiem. 

Tāpat likumprojekts paredz papildināt Detektīvdarbības likumu ar jaunu pantu, nosakot, ka detektīvsabiedrībai aizliegts uzdot pildīt detektīva pienākumus personai, kas nav saņēmusi sertifikātu. 

Par likuma grozījumiem trešajā galīgajā lasījumā vēl jālemj Saeimai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas