Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Portāls publicējis Liepnieka liecības Digitālās televīzijas lietā

Portāls pietiek.com publicējis izvilkumus no kādreiz ar ekspremjeru Andri Šķēli (PLL, TP) sadarbojušās polittehnologa Jurģa Liepnieka liecībām tā sauktajā digitālās televīzijas lietā. Portāls gan atzīst, ka ar J.Liepnieka liecībām nav bijis pietiekami, lai A.Šķēle no liecinieka kļūtu par apsūdzēto.

„Devos pie Šķēles un atstāstīju viņam Ēķa piedāvājumus. Šķēlem bija divi iebildumi. Pirmais – viņš tolaik ne visai ieredzēja Krištopanu kā savu nosacīto ideju pretinieku politikā. Otrais Šķēles iebildums bija pret viņam Ēķa atvēlētajiem 30 procentiem. Viņš – Šķēle - vispār šo lietu neapspriedīšot, ja viņam nebūs vismaz 50% no šā uzņēmuma. Par šādu Šķēles nostāju informēju Ēķi, un Ēķis teica – labi, dosim Šķēlem 50 procentus [no Kempmayer daļām],” pietiek.com citē J.Liepnieka liecības.

Pats A.Šķēle tiesai arī esot atzinis, ka interesējies par Kempmayer Media Ltd. (KML) iegādi un gribējis nopirkt vismaz 50%, taču tas neesot izdevies.

Savukārt J.Liepnieks tiesā esot liecinājis, ka juridiski Kempmayer Media Ltd. (KML) īpašnieki bijušas ārzonas firmas, bet konkrētas fiziskas personas īpašumtiesības esot guvušas “caur trastiem, kuri ir šo ofšoru labuma guvēji.”

Liecībās J.Liepnieks norāda, ka “pazīstot Šķēli ilgus gadus, es nedomāju un man nekas iepriekš nav liecinājis par to, ka saistībā ar šo kompāniju jebkur, pat pašā tālākajā tās reģistru un citu dokumentu galā, būtu atrodams Andra Šķēles kā fiziskas personas vārds”.

Viņš tomēr neizslēdz, ka saistība ar Šķēli šajā lietā ir. „Konkrētajā situācijā un kontekstā, tādā vai citādā veidā saistībā ar šo Gērnsī kompāniju Ratcliff – tas ir veids, kā Šķēle vienmēr ir strādājis, tās ir tādas juridiskas formas un metodes, lai Šķēles saistība nebūtu pierādāma. Tajā paša laikā tas neizslēdz, ka šāda saistība nav,” pietiek.com citē J.Liepnieka liecības.

Portāls raksta, ka kopumā Liepnieka liecības rādot, ka viņš digitālās TV projektā bijis tikai Šķēles piesegs un tieši Šķēles vārdā nokārtojis līdzdalību Kempmayer, kas īstenota caur vairākām ārzonu firmām. Viņš šajā darījumā neesot uzstājies kā savu privāto biznesa interešu pārstāvis.

Apsūdzēto statuss digitālās televīzijas afērā patlaban piemērots J.Liepniekam, bijušajam A.Šķēles advokātam Jānim Lozem un firmas Uzņēmumu vadība un konsultācijas grāmatvedim Harijam Krongornam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas