Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

precizēta - ĀM slēgs visus konsulātus un rēķinās ar līdz pat 10 pārstāvniecību slēgšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dunduks
D
Pilnībā Tev piekrītu par vēstniecībām. Tomēr jautājums par konsulātiem... Piemēram, tā pati Spānija (ņemu kā piemēru, vadoties pēc Tava nika :)). Domāju, ka pilnīgi noteikti ir vajadzīga LR vēstniecība. Bet man diezgan regulāri ir jautājums, piemēram, par to, ar ko nodarbojas LR goda konsuls Barselonā? Ja kādu Latvijas valstspiederīgajam nozog pasi šajā pilsētā: 1. konsulātu īsti pat sazvanīt nevar, 2. sazinoties ar LR vēstniecību, izrādās, ka pagaidu pasi var izgatavot tikai Madridē, konsulāts tur "ne pričom". Para que cono lo necesito el consulado, a?! Lai nu kā, es Tevi apsveicu ar faktu, ka esi madrilena. Super!!
tm
t
Un , ja Riekstiņam ir problēma ar naudu, tad lai pavaicā Mākoņpapum, Krastiņu Edmundam, Helēnītei, Leiškalnam, Kalvītim un citiem biedriem, kur tā palika
tm
t
Ja cilvēks nonāk materiālās grūtībās, tad dzīvo saskaņā ar saviem apstākļiem. Tieši tas pats attiecas uz valsti. Ja nevar uzturēt, tad ir jāslēdz. Bagātās Kanāda, Zviedrija, utt. arī tā ir darījušas. Jau kaut kādās valstīs īpašumi ir par lielu, vai dārgu, tad ir jātiek no tiem vaļā un attiecīgi jātiek pie mazākiem un lētākiem īpašumiem. kāda tad ir alternatīva: kredītu ņems, vai kā? Varbūt daži īpašumi ir jāieķīlā līdz labākiem laikiem - nezinu. Katrā gadījumā ĀM tur ir plašs laukums radošām ietaupījumu izpausmēm, tostarp, arī tepat Rīgas aparāta izmaksu optimizēšanā. Tā vietā Riekstiņš mētājas ar histēriskiem paziņojumiem un faktiski kūda uz austrumiem vērstu biznesu (kāds Air Baltic obkejtīvi arī ir) pret konsulātu slēgšanu.
zane
z
Riekstiņš norādīja, ka Latvijai nav mazsvarīgu vēstniecību. Pašlaik pusē Latvijas vēstniecību strādā tikai vēstnieks un viens konsulārais darbinieks. "Tālāk samazināt nav iespējams," viņš piebilda. Tikai nevajag..., biedri Riekstiņ! Vēstniecībās mēdz nebūt kvalificētu konsulāro darbinieku, bet šoferi un privātsekretāres, kas rūpējas par šiem laikiem pārlieku izvirtušo vēstnieku labklājību, ir palikusi neaizskaramā kategorija. Un ir vesela virkne vēstniecību, kurās nekas tik būtisks nenotiek, lai šīs norises nespētu nodrošināt viens vienīgs zemāka ranga (1. sekretārs) pastāvīgais pārstāvis, kurš pats prot sagatavot vēstules un vadīt auto, ar darba vietu funkcionālā un pieticīgā īrētā birojā. Visas pēdējo gadu atklātās vēstniecības un uzpūstie personālsastāvi, kurus sāpīgi griezt, jo ļaudis ievazāti pa blatu, nav nekas cits kā trekno gadu apdulluma atraugas.
Ābrams
Ā
Es te piekrītu Ērcei pilnībā, jo ĀM ar savām vēstniecībām ir pārspīlējusi! priekš kam vajadzīgas vēstniecības kaut vai katrā ES valstī. Vai nepietiek, ja vēstniecība ir Briselē un vēl, piemēram, Vācijā, Francijā, Lielbritānijā un Īrijā nu varbūt vēl Zviedrijā. Attālumi strap šim valstīm nav lieli un politika ES valstīs ir vienota. Ja , valsts ir krīzē, tad arī diplomātu skaits jāsamazina!
ērce
ē
1. Es jau sen teicu, ka mūsu vētniecību klāsts ir piemērots turīgai Ritumzemei, nevis trūcīgai, izpostītai atdzimušai Latvijai. 2. Tas, ka ĀM beidzot ir nākusi pie prāta ar paziņojumu, ka "tiks slēgti četri Latvijas konsulāti Sanktpēterburgā, Vitebskā, Kaļiņingradā un Pleskavā" -- ir tikai apsveicami. Nebūs "Našistiem-fašistiem" kur pulcēties lai zākātu Latviju. 3. Tas ir tikai loģiski un taisnīgi, ka tiek slēgti arī KF konsulāti Latvijā. Tāda ir normāla diplomātiska prakse un tas ir latviskas Latvijas interesēs. 4. Ko Bertolts Fliks te bāž savu degunu? Atkal viens arogants zviedru kungs!
Oskars
O
Priekš kam Krievijā 18gadus vajadzēja tik daudz KONSULĀTI ,vai VAINĪGIE šo ēku un personālu UZTURĒŠANAI tiks SODĪTI par TAUTAS NAUDAS IZĶĒRNĀŠANU. SODĪT visas SAEIMU deputātus kuri pieļava TAUTAS NAUDAS IZSAIMNIEKOŠANU. Gribu zinat cik MILJARDI TUR IEGRŪSTI ?????? Nebrīnīšos ,kad nauda tika norakstīta uz KRIEVIJAS ROBEŽAS STIPRINĀŠANU.
Iks
I
Nav ko aizmālēt acis, Riekstiņ! Paskaties, cik Tavi partijas biedri izsaimnieko budžeta naudu un varbūt paņem nelielu daļu no tā saviem konsulātiem!!!
ugu
u
un pašu ĀM ar vajag klapēt ciet, māju izīret par valsts bordeli, lai ripo nodokļi valsts kasē! un likvidēt to atašeju institūtu un 1., 3., 6. sekretāru vietas visās iespējamās valstīs viens purns valstij gadā izmaksa ap 70 000 LVL, paprasiet - kāda ir atdeve? NULLE! ZERO!
T
Saskaņā ar 2010.gada bāzes izdevumiem ĀM budžets nākamgad plānots 23 miljonu latu apmērā. Pašlaik ĀM budžets ir 29 miljoni latu., no kuriem 17 miljonu latu diplomātiskajām misijām! Savukārt diplomātiskajām misijām nākamgad atvēlēts par 3 miljoniem mazāk - apmērs ir 14 miljoni latu. ----------------------------------------------------- ---------------------- Delikāts jautājums - Kas tos 12 miljonus tērē gadā? Vai ne Rīgā ministrijā esošie kungi???
Madrileña
M
Man gan ir zheel, ja jaasleedz veestnieciibas. To, ka taas nav vajadziigas, var saciit tikai tie, kas aarzemees nav ilgstoshi dziivojushi. Ir gan vajadziigas! Man veestnieciiba viemeer ir bijusi liels atbalsts.
Lelle
L
Vislabāķ būtu saslēgt oranžo riekstiņu...
tm
t
Nu vai ziniet, ja kāds diplomāts, kas rangā zemāks par padomnieku, atļaujas sev noslēgt īres līgumu uz 3 gadiem bez force majeure klauzulas, tad būtu triecams ar visām parpalām par šādu faktu vien. Un visu skādi lai maksā no savas kabatas. Taču skaidri zināms, ka rotācijas termiņš ir 3 gadi max, un arī tas nekur nav garantēts.
Smilgs
S
Viņš vēl nepieminēja ka arī darbinieku dzīvokļiem/mājām īres līgumi tiek slēgti ar minimālo periodu 3 gadi, un par ātrāku laušanu arī ir jāmaksā. Un par liekēžiem - daudz lielāki liekēži ir tie kas sēž dzimtenē drūmos simtos skaitā, un tikai grauž papīrus. Vēstniecībās un pārstāvniecībās sakarā ar latviešu migrācijām darba netrūkst.
targash
t
Baltijas valstīm vajag kopīgas vēstniecības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas